Followers

24 Aug 2011

Dilema lagi!!

I had completely decided to end this working regime after considering various factors - until I received a phone call last night.

The call was not to my cellphone though. He called my husband.

You guys still remember an entry about a job offer almost 7 months ago? Masa tu kan aku ngah peknen kan Najwan?

Still remember that 'he' gave me entire pregnancy time to think and requested me to give my ANSWER after my confinement ends? Baca INI.

Well....


Yeah... 'encik' itu telah call semalam. Eh, apasal la 'encik; ni suuuuuka sangat call aku memalam? Dia tak call enpon aku. Dia call enpon Inche Kitchi tau. HAHA... Musti dia risik kabau dulu tanya aku wakpe, tido dah ke, tapi musti tanya kat laki. Line clear baru dia ckp ngan aku. Klakar la 'encik' nih!!

"Nah.. 'encik' awak telepon," kata Inche Kitchi sambil menghulurkan enpon beliau.

Dengan senyuman senget sambil mata memandang wajah suami, aku sambut gak enpon tu.

"Errr..haalloo...."

"Assalamualaikum Liza. Hah, sihat dah ko?" Encik tersebut terus tanya soklan.

"Dah...." jawabku ringkas.

Actually. it has been a while after my confinement when he called. I thought he had forgotten about the deal. So, aku pun wat-wat la tak port kan? Logik ke seorang bos telepon sniri staff suruh masuk balik keje? Ha? Ha? Tolong cubit sattttt... AKu baru nak brenti keje secara total neh.

"Bos Cantik ada telepon?" tanya Encik lagi.

"Err..  takde pon. Ngape ?"

"Ha..belum telepon lagi ye. Takpelah. tunggu jelah Bos Cantek ko tu telepon. Aku dah suruh dia bincang ngan ko. Ko berbincang le apa yg patut ngan Bos Cantek ye.." kata Encik lagi.

Hmm..aku paham dah kalau dia sebut 'bincang' tu bincang hape. Tergaru-garu kepala aku. Nasib dia tak nampak.

"Ok bosssss...." jawaku ringkas je.

 Pas habih cakap telepon, aku bagi balik enpon laki aku tu dengan muka seposen.

"Camana ni wakkk?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram