Followers

11 Jul 2011

Gegara BERSIH, badan aku lebam dan calar

Ganjil ni...

Semalam gegara BERSIH, aku tido bermimpi ngeri. 
Asben tak balik.
Aku risau tak ketahuan hala. Dok bayang macam-macam tau.
Antaranya, aku ternampak-nampak Inche Kitchi berkawal kat depan gate pangkalan sambil pegang buluh runcing.
Nak tikam perusuh la konon...
Weh, kalau ada pape, pangkalan askar kena dulu tau! 
Tapi, apsal buluh runcing lak senjatanya.... ?


Pagi ni aku bangun, aku rasa badan aku sengal-sengal.
Menjelang petang, aku nampak sesuatu di bahu kiri aku. 
Satu kesan lebam besar yang agak menyakitkan
dan 5 baris calar , selari - macam kuku dari 5 jari. 
Aku check belah kanan takde calar.
Tapi, ada lebam jek. 
Hoh?

Mungkinkah?
Mungkinkah aku berjalan ketika tidur?
Aku menjadi superhero ketika tido..
Cat woman , maybe.
Nih sapo lak cakar haku.... laki aku mana balik umah semalam. 
Takkan Oni lak. 
Errmm... Najwan?
Maybe la ..sebab Najwan belum potong kuku lagi sejak dilahirkan. Kuku panjang giloh. Tak berani nak potong lagi. 
Tapi, kuat bebenor Najwan cakar sampai berbekas. 
5 jari lak tu!


Mak bidan cakap, lain kali sebelum tido basuh kaki dulu.
Aku bukan tak mo basuh.
Tapi, bila basuh, kena lap.
PAstu kena sapu minyak angin lak. 
Then kena boh stokin lagi.
Lecehnyeeee...
Salu lepas basuh kaki, kaki sejuk.
Tak tahaaannn...

Kalau time tak pantang memang slamber jeeee la buleh basuh kaki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram