Followers

6 Jun 2011

X-Men First Class









Bintang?

Buleh la kasi 3 setengah bintang. Bukan sebab tak besh. Tapi sebab citer ni slow sikit pada awalnya. Al-maklumlah citer pasal history.

Tapi bagi peminat setia X-Men, itu suma takde masalah. Musti diorang nak tau camana Professor X dapat nama Prof X, sapakah Mystic di hati Prof X, camana Beast buleh jadi kaler biru... Dan yang paling penting, DARI MANAKAH ASAL USUL HELMET Magneto.


Movie review versi Makbed:


  • Prof X yang train Erik @ Magnetto guna kuasanya to the max. Padanlah dia memang pandai latih para mutant lain. 
  • Cerebro tu memang bentuk makmalnya macam bola golf ke?
  • Mystic adalah kawan baik Prof X.
  • Helmet yang Magnetto pakai tu adalah helmet yang dicuri dari Shaw Shmidt. Asalnya helmet tu dicipta oleh pihak Rusia bagi menghalang kuasa telepath sesapa je. Helmet tu dicuri dengan bantuan Prof X, tapi kendiannya bantuan tu disalahguna Erik yang terus bunuh Shaw tu dan merampas helmet dengan niat nak pakai kat dia sebab dia takmo Prof X kacau kepala hotak dia lagi. 
  • Warna asal helmet tu adalah kelabu taik anjing. Slamber je Erik ni kaler helmet tu kaler blood red, buat cam helmet sniri la kan. 
  • Dulu Prof X ada rambut. Tapi tidak diceritakan plak camana Prof X tu buleh jadi botak. Berkemungkinan besar Prof X kerap guna cerebro yang buleh merosakkan gaya rambut dia, maka dia cukur je kepala dia kasi botax. Tak gitu , Prof?
  • Pelakon side kick Prof X suma cam tak mengghairahkan aku. Cuma Beast ngan Mystic jelah yang semenggah pon. 
  • Magnetto lah yang menyebabkan Prof X lumpuh separuh badan. Tapi, kita leh tengok yang sebenornya Magnetto ni sayang sangat kat Prof X. Dalam hati ado taman. 
  • Prof X dan Magnetto masing-masing ada ideologi berbeza, but the truth is they respect each other. Tu la dia love-hate relationship between diorang.
  • Last skali aku nak kata..... Kung Fu Panda lagi besh !! Weehuuuu~












Counting Days to tebabom!!! Haih, baby ni cam taknak kuar je. Siok ke dok dalam perut Ibu ni? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram