Followers

30 Jun 2011

GATAL

Masalah berpantang seperti ini memang selalu terjadi.
Inilah yang dikatakan ujian. 
Kalau time pantang memang kena senantiasa pastikan tubuh badan panas. KAlau berpeluh selalu lebih bagus. 
Masalah aku ialah, bila badan aku berpeluh, jadi gatal-gatal. 
Kendian, naik bintik-bintik.
Takde la naik bintik seluruh badan. Cuma di bahagian berlemak degil seperti bawah lengan, peha, pinggang, perut (nih yg paling tensen sebab takleh garu) dan belakang tengkuk. 
I am aware that those itchiness and discomfort as such are part of menghilangkan lemak, but is there anything I can do to melupakan kegatalan yang sangat tak besh ni?


Now, this is where Calamine Lotion comes in handy. 
Walaupun menda ni biasanya guna untuk nappy rash, tapi besh plak sapu kat atas tempat yg gatal.
Kurang le perasaan nak menggaru tu.
Tapi, ada tak ubat tahan gatal?
Jenuh le camni.....
Aku makan jamu pun gatal.
TAk makan jamu pun gatal.
Memang asal dalam pantang je camni le kekdahnye.
Even kalu aku tido dalam ekon sekalipun.


Soklan kedua...
Camana nak kurangkan kesan strecthmark yang bermaharajalela kat perut ngan belakang pinggang haku ni? 
Aci tak sental ngan berus dawai? *heeeee.....
Ada petua? Silalah tinggalkan komen seperti biasa.


Susu keluar aje ni.
Aku kejutkan NAjwan nak nyusukan beliau.
Tapi dia tak mau bangun.
Sua puting pun mulut terkatup rapat.
MAta lansung tak mo bukak.
Memang bebetul ikut perangai Apak. 
Jangan Oni.
Bunyi orang kentut pun dia leh bangun. 
Haa..yang tu ikut Ibu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram