Followers

23 Jun 2011

Entri Pertama Selepas Bersalin

Bismillahirahmanirrahim...

Puh puhhh!!! Berabuk kot aku punya blog ni tapi mekasih sebab korang still datang jengah. Musti tertunggu-tunggu kan citer aku? Hmm.. kali ni punya bersalin memang stok buleh buat bahan blog tau. Giloh ko duduk wad lelama, pehtu banyak sungguh ujian yang Allah bagi untuk test tahap ketahanan iman aku ni. Alhamdulillah, setiap yang sukar itu aku berjaya lalui dengan jayanya dan kini aku kembali ke meja lektop dan menulih.

Tapi, takleh tulih suma la buat masa la ni. Pinggang sakit!



Papepun... aku tulih tajuk utama dulu.






 Itu lah dia nama hero merangkap anak kedua Makbed. Tadi masa nak check-out spital, tengok berat betui dia ialah 3.5 kg. Mak aihh... beso nye. Padan le ngan perot aku yang macam kena sumbat ngan bantal jek. Panjang dia 52cm kot. 

Last entri sebelum aku masuk wad, aku memang dah rasa sakit. Besok tu, lepas Umie balik, aku terus gi spital. Maka bermulalah ujian yang memang meruntun jiwa bila Oni takda sapa buleh jaga. Aku terus admitted sebab dah mula contraction dan ada bukaan 1cm. 

Malam pertama di hospital menyaksikan Apak Oni yang sudah lemau gila melayan Oni. Oni tak berenti-renti mengongoi IbU. Mujurlah Mak dan Abah sanggup bergegas datang ke Lumut dari KUantan. Alang-alang nak hantar Kimi, kan. Sementara tunggu Mak sampai, aku minta Apak bawak Oni datang hospital dan aku tidokan Oni di wad bersalin sampailah Mak Abah tiba. Tengah malam jam 1 pagi, baru dema sampai. 

2 hari aku di hospital, bukaan masih tak berjalan lancar.


 bersambung....







Yang ni citer kedua. Penting gak ni. 

Nampak tak apa kat muko beliau???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram