Followers

10 Jun 2011

Another happy moment



Tak tido lagi? 

Aku da tido pukul 9 malam tadi. Skang terjaga sebab perut tetiba kejang dan lapar pun menjelma. Dah rasa contraction dah... Tapi mild aje. Bila contraction tu datang aku dah macam orang nak menurun jadi rimau da. AHAHHAHA.. nonggeng je la kot yang buleh melegakan kesakitan. Pinggang nak patah kot. Tu baru datang sekali-skala tu. Belum 5 menet skali. 


Gambo dicilok dari hasil upload'an Pak Teh.





Tadaa... Inilah dia gambo pengantin. Suwit tak?
Aku pelik toi laa, aku ada je kat belakang depa ni tapi apsal takde sikit pun gambo aku terselut?
Dapat bahu pun jadi lah.
Ini membuktikan bahawa aku takde la gemok mana pun sebab aku muat je menyorok belakang diorang. Pengapit si lelaki adalah Alang dan pengapit si perempuan adalah Linda.
Dan payung pink tu adalah payung kesayangan aku.


Psstt.. baju penantin pompuan lawa. Memang cun. Silalah wat kaler kelabu ek bagi sesapa yg belum kawin lagi. 



Acara berebut belanga antara Abah ngan Mak Njang.




Daging yang siap dilapah kulitnya

Sehari seblom majlis, lembu dan kerbau selamat disembelih di Jeneri dan dibawa ke perkarangan rumah kenduri. Maka, ia digantung di sebelah pintu kuar umah.
Waaahaaa...Dah macam pusat penyembelihan dah umah pengantin. Bau usah cakap la. NAsib baik aku punya penyakit bluweek dah takde.
So, aku maintain cool je.  



Daging diproses awal pagi hari kenduri. KElihatan petugas-petugas khas yang terdiri daripada orang kuat majlis sibuk melapah isi pulak.
Zrass...Zrass...
MAnthopp!
mAsa aku kawin dulu aku tak berpeluang tengok scene camni. Ye ahh, aku dok sibuk ngan hal diri sniri je...nak mekap la, nak berinai la. Kali ni aku buleh tengok dan rasa teruja at the same time.


NI le Che Mong!

Che Mong dah ok sikit. Suda mau makan. Seisi rumah concern sangat pasal dia lepas eksiden pada malam Angah kawin tuh. Tapi , camtu lah muka dia. Cam nak ajak orang gado je. Jenuh la si Oni dok pujuk dia, pun takmo. Hari kenduri tu Che Mong dah start makan balik. Ari tu majuk takmo makan.

Bila dia dah sihat, dia pun sibuk-sibuk offer diri konon nak menyumbang tenaga dalam majlis kahwin Angah. So, kitoang soh dia jaga bilik pengantin je...

Che Mong yang obedient

Dia dok aje tercegat kat depan pintu tu. Sepanjang hari kenduri, Che MOng banyak kali masuk bilik pengantin tau. Ntah hape dia nak check ntah. JAngan ko buat khianat gi berak bawah katil pengantin udah ler. TApi kata Angah, Che MOng tak penah berak dalam umah. Dia kucing baik.

Bilik pengantin


Bila bilik pengantin ni siap, aku anak beranak kena halau tido bilik Mak. Waaa...... ! Start dari bilik tu siap la Che MOng mengawal ketat bilik tuh. Huuu..~





LAst skali aku saje taruk gambo ni. Betapa gembiranya Mak Abah aku dapat menantu perempuan sulung. Tapi, korang nampak tak aku yang gembira kat belakang tu? HAHAHAHA... Pandai cameraman tu snap pic - tak nampak perut bengkak saya...kan kan??




Semoga Angah dan isteri bahagia sampai ke akhirat. 
BUat Akmal, kami mengalu-ngalukan anda masuk ke keluarga kami. 
Smoga anda tak pening kepala melayan kami-kami yang bising nih!
Kami memang kuat gelak, kuat sembang, kuat makan dan kuat segala-gala. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram