Followers

9 May 2011

Kenapa bila nak maki je , anu Mak jugak yang ko sebut?

ENTRI HALILINTAR (pinjam ayat Abang Stalker jap)




Sedap kan mencarut? 
Rasa macam makan Chocolate Indulgence keluaran Secret Recipe. 
Tak gitu? 

Apakah word kebiasaan yang anda guna ketika mencarut? 


PUK*MAK?


Tu paling feymes la. 
Selain dilluahkan dengan sekali lafaz aje dari bibir, dah banyak gak aku jumpa perkataan tu tertulih di dinding jamban, dinding bus stop, bus stand ada yang wat graffiti cantik-cantik bagi perkataan tersebut. 


Tahukah anda... perkataan PUK*MAK tu adalah salah satu anggota badan yang mulia? Kenapa pulak buleh dijadikan bahan carutan setaraf BAB*? 
Tak releven lansung!


Paling menjengkelkan bila seorang perempuan pun tergamak guna perkataan PUK*MAK tu untuk meluahkan rasa marah. 
Tak molek kott. 
Yang lelaki plak, standard la. Kalau tak mencarut , tak macho la kan.
Aku lak jenis, kalau aku BW , bukak je entri ada carut marut yang mengandungi perkataan kurang baik, aku tutup je.
MEmang menyesal kot bukak blog macam tu mencarut nak nak pepagi. Suwey! 


HEHE.. aku pun mencarut gak. Tapi, aku salu gunakan perkataan yang lebih sedap didengar, tetapi bukan PUK*MAK okeh. 


Kenapa?

Aku ada opinion sendiri tentang perkataan tersebut. 






Puk* adalah salah organ penting dalam badan yang hanya ada pada wanita.
Nama saintifiknya ialah VAGINA.

Dan Mak plak semua orang tau siapakah dia.

Aku pun tatau sapalah pencipta perkataan mencarut tersebut tapi, aku rasa dia musti teruk kena seksa kat kubur sebab perkataan tu digunakan dah berapa ratus tahun dah gamakknya. So, hari ni aku nak betulkan sikit.


Sapa yang dok sebut perkataan tu, adakah anda terlupa dari mana asal-usul anda
Oh yes, memang kita sengaja mencaci maki orang dengan menyebut alat sulit orang lain, tapi kenapa mesti MAK disebut dihujungnya. Sengaja mau membangkitkan kemarahan orang sasaran? TApi, kenapa mesti MAK yang kena? 


Kita semua lahir dari puk*mak kita. Tempat yang korang sebut dengan rasa benci dan jijik itulah tempat yang kita sondol-sondol masa kita nak kuar dulu. 
Tahu tak betapa sakitnya bahagian ITU ketika mahu mengeluarkan kita? 
Tahukah betapa rabaknya anggota bahagian itu ketika mahu memberikan kehidupan kepada kita? 
Have you ever think about those things before simply throwing that WORD to others , just to express your anger and hatred? 

The word puk*mak should be treated with respect. 
That's my opinion.
Kalau takde puki*mak, memang takde lah kita.
Jangan dok rasa besh tengok video lucah je.
Korang belek anu-anu perempuan tak baik tu, ye lah.. yang tu cantik je rupanya. 
Melelah air liur menengoknya. 
Tapi, korang ada tengok anunya si ibu yang dok sibuk mintak nyawa nak bersalin?
Ada? Kate terer? 
Hebat ! Ego! Macho!
Aku cabar setiap lelaki dan sesapa yang suka bebeno tengok citer blue untuk bidankan isterinya bersalin. Takyah bidankan sampai selesai pun takpe. 
Just duduk je tengok kat depan-depan tu.
Ko mampu? 


Cuba la tengok. 
Ke korang nak aku letak gambo kat sini?



Stop using that word. 
Cari le perkataan lain kot ye nak mencarut pun.
Lagi bagus kalau tak mencarut. 
Bukankah kita sepatutnya menghormati Mak. Tak kira lah MAK kita ke , Mak orang ke. Jadi, tak perlulah kot maki orang guna perkataan yang ada MAk tu. Tak baik....


Entri diadunkan sama untuk tatapan orang yang lahir kot tingkap!


HORMATILAH ANGGOTA SULIT MAK KITA DAN ISTERI YANG MELAHIRKAN ZURIAT KITA. 

Jangan disebut-sebut lagi. 
Sejak jadi Mak ni, aku sentap plak bila orang dok sebut-sebut menda cenggitu. 
Dulu, aku tertanya gak, apsal orang dok sebut. amcam sedap je kan rasa bila dapat sebut perkataan gitu. Aku tak suka. 
Skang, baru aku ada will of power nak membantah! 

Patut tak aku wat kempen? 


-HAHAHAHAHAHAHA-




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram