Followers

24 May 2011

Auni ku sayang... Tak lama saja lagi.



Sabar adalah separuh dari iman.


Apsal lately ni asik ngantuk di siang hari je ek? Adakah kerana aku GAGAL tido di waktu malam? Asal kol 10 jek, aku dah start mode lelap. Tadi camtu gak. Kol 10, ngantuk. Tapi, sebab Ida Kurau ngan Illa Seman datang bergosip kat umah, sampai kol 12 plak aku berjaga. 

Lepas lunch, Inche Kitchi dok layan Bleach kat PC since Streamyx wat hal lagi. Menonong aje aku tinggalkan dia kat hall tu, jalan masuk bilik bersama bantal busuk Oni. BAring atas katil. Bilik aku tu dah redup sikit since aku letak banner kawin aku kat tingkap ari tu. EHHEHHE.. Aku baring. Bantal aku tinggikan. Dah serupa macam duduk je. Tak macam baring pun. Pehtu lelap.

......


Lelap sampai kol 5.00 petang!!!! 


Posisi yang sama gak, baring, Tak gerak-gerak.


Aku ada try tido mengiring. Tak kisah le mengiring kiri ke , kanan ke. Tapi sudahnya, bila lama sangat tido macam tu, bila aku nak bangun, nak angkat kaki aku yang beso ni, terasa perit sangat kat celah peha , yakni dekat-dekat dengan anu tu. Siap leh denyut-denyut lagi. Tapi, kalau aku tido baring, tak de rasa sakit camtuh bila bangun. Jadi, aku amat cuak nak tido mengiring. 

Sekali-sekali aku rasa 'pintu' di bawah sana tu cam meremut je. Sakit gak. Cuak gak nih. Nak kencing pun sakit. Bila rasa nak kencing tu datang, rasa cam dah penuh je tangki. Tapi, bila gi kencing kuar ciput je. Yang ni memang salu berlaku la time-time gini. Selalunya malam. Camno nak tido? 

Time cenggini la aku memerlukan kasih sayang berlebihan. Huaaa.. peluk lah daku. Asal aku nak ngendeng sebelah Inche Kitchi je, Oni datang tengah. Camneeee.... HUkhUkhUkkk...~ Payah tol berebut lelaki ni kan. Eh, op kos la kena berebut ye dak? Kadang nak tergelak la bila aku sesaja gi mengendeng bawah ketiak Apak dia, Oni terkedek-kedek lari gi kat Apak dengan muka jeles. Dia plak ngendeng kat ketiak Apak yang satu lagi. Bahagia tak laki aku?


Perchobaan hari kedua Oni gi umah pengasuh ngan Apak berjalan OK. Dia tak nangih. Tapi, aku cam tersebak sikit pagi tadi. Dia bangun, cium pipi aku. Takde nangeh macam semalam. Aku suruh dia pakai kasut. Dia ikut je. Tapi, cara dia berkomunikasi ngan aku tu macam DIA INGAT AKU NAK IKUT SEKALI HANTAR DIA. Lepas habih pakai kasut, Apak pun dah ready nak kuar, Oni gi amik tudung aku, soh aku pakai. Huuuukk!!! Hati aku ni tetiba tersentuh. Alahai..anak. Aku pakai gak tudung tu. Pastu aku antar dia depan pintu. 

Aku babai.....

Tapi dia tak balas.Mata dia memandang je aku penuh tanda tanya dan harapan, agar aku turun sekali ngan dia gi ke parking kereta kat bawah. Sedih.... 

Tengahari tu.. aku tanya Inche Kitchi, Oni nangeh lagi ke gi umah pengasuh?

Dia jawab.....


TAK. TAPI DIA TUNGGU AWAK KELUAR DARI PINTU TU.....



uwaaaaaaa!!!! Nangeh dalam hati aje....


Tak lama je lagi Kakak. Bila Adik dah kuar, Ibu sihat, kita balik macam dulu-dulu Ok. 
Sabar ye Sayang Ibu....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram