Followers

5 May 2011

Abang... meh la salammmm......!


Kejadian ni menberi ilham kepada aku nak berkarya kreatif plak hari ni. It happened when I was having my pregnancy check-up earlier today. So cute!


Akak PINK ni memang peramah. Anak perempuan dia, baru nak masuk 2 tahun - pun peramah macam mak dia. Aku rasa aku penah citer dalam satu entri pasal satu budak yang cakap jawa ngan bapak dia, tapi bapak dia tak paham. 

KLIK SINI:


Yang baju pink tu le budak jawa dan mak dia. Gila cute budak tu. Skang dah petah dah. Bila dia dok ngan mak dia, dia musti cakap jawa.



Bila dah habih check-up, Mak Jawa (yang baju pink tu) suruh le si anak ni gi salam makcik yang duduk seat sebelah. Ye la.. sementara nak tunggu turn tu, si mak-mak buyung sembang sesama sendiri, bertukar cerita, manakala si anak-anak pulak, main sesama diorang. Budak baju pink tu tadinya elok je main ngan si budak lelaki baju biru. Dok borak-borak dalam bahasa diorang sniri. Tapi, masa nak balik tu, budak laki tu dah macam tak leh duduk dah. Bosan kot tunggu mak nya check-up lama sangat.



Bila Mak si baju biru tu suruh anak dia salam ngan si kawan ni, dia protes. Buat muka tak suka. Tanda tak mau la tu. Tapi, yang tak menahannya si budak pompuan baju pink tu haa. Adeh... beria ni hulur tangan nak salam!





Budak laki tu sampai ke sudah tak mau bersalam ngan dia HAHAHAHA. Sampai lari jauh-jauh. LAgi tak menahan bila budak pompuan tu kejar. Hehehehehe. Punya nak salam neh. 

Aku dok bayangkan....

KAlau la orang dewasa buat cenggitu, camne ropanya yee??? 






Budak kecik wat ape pun comel. Kan?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram