Followers

24 Apr 2011

Suami U tak marah ke U chatting ni?

Setiap kesakitan, kerengsaan dan ketidakselesaan itu adalah hadiah berbentuk ujian dari Allah. Aku terima dengan sobar. 

Siyes memang keadaan aku ketika ini agak annoying. BUkan sahaja aku yg rasa annoying, orang sekleiling aku pun rasa cemtu gak kot. Kalau korang rasa annoying jugak bila membaca ngomelan dan ngongoian aku ni, aku mintak maaf ye korang.


Ari Sabtu malam memang biaso Inche Kitchi kuar gi dating. Selalunya time dia kuar adalah waktu sesuai untuk berblogging dan berBW laju-laju. Tadi sempat gak la buat entri sekeping dua. Pehtu ado la satu orang kat fesbuk ajak chatting. 

Heee... aku ingat lagi zaman chatting kira-kira 12 tahun dulu, time tu chat kan bebaru lagi. Suma org sibuk nak chat. Aku ciwi la skejap.. Tapi, aku jenih manusia yang cepat jemu ngan menda yang sama dibuat berulang kali.

Contoh ayat yang paling menyampah nak kena jawab..

Hi...
A/S/L (age/sex/location)
Dah makan?
KAt mana?


So sapa yang idup sezaman ngan aku sure paham apa yg aku cakap ni. Oh siyes, aku tak suka dan cukup menyampah. Sebab tu la aku payah nak ada boyfriend kot. 

I have waited for a guy who can impress me with a different kind of approach. Finally, I found him. 
Or maybe, he found me!

Haaa..da nak masuk dua dah anak. 

NAnti kita citer la bab tu.


TAdi, aku ditegur oleh sape ntah dalam fesbuk. AKu rasa aku nak kena dilit sebahagian frenlist dalam fesbuk aku since ada banyak gak yang aku tak kenal. Aku pun tak sure ngape aku add diorang.
Takleh la nak nafikan yang aku ada stalker tapi so far stalker tu takde le gatal-gatal nak provoke, cari gado or nak merosakkan hari aku. Mungkin pembaca blog kot, kan? 

TApi, yg sorang ni tadi.. tanya-tanya soklan bagai... 
LAst skali dia tanya soklan yg paling menyampah aku nak jawab. 


 Suami u tak marah ke u chat ni?



Wadehel? 
Aku cakap ngan dia pun pakai chat jek. 
Soklan yang dia tanya pun stakat kat mana, keje ke, duduk mana, asal mana... 
Apsal pulak tetiba laki aku nak marah aku chat?
I am not the one who 'tegur' him at the first place. LAgipun, apa lah sangat chat tu.
Kalau ia ada unsur-unsur zina, maybe la KOT Inche Kitchi bercekak pinggang sambil pegang kerambit. 


Maybe dia nak dengar jawapan berbunyi begini:


MEstilah marah. Suami saya bukan buleh napak saya chat ngan lelaki. Dia jeles!


MAybe dia menunggu respon cenggitu. Pastu, conversation tu akan berlanjutan dan dialog seterusnya akan jadi camni plak...



Ohh..suami u jeles ye. Dah tu, kenapa awak chat? Suami awak mesti takda kat situ kan?


Dan masa tu mulalah kuar dialog rintihan seorang isteri..


Suami saya kuar malam je. Bosan. Tu pasal la chat bla bla bla. Nasib baik awak ada. TAkde la boring bla bla bla bla....



See.....?



Tapi, mamat yang chat ngan aku tu mungkin agak kuciwa sedikit bila respon aku pada soalan beliau tadi adalah seperti berikut:



Iskk..kenapa pulak nak jeles. Kalau saya mengorat awak maybe la dia jeles. 


Then, the guy suddenly mati akal taktau nak respon pe. He just said...

MAna lah tau......

Then, the conversation ends right there!



 KAlau tanya Inche Kitchi secara live - 
"Awak tak jeles ke saya chat ngan laki-laki dalam fesbuk?" 


 Kome nak tau dia akan jawab pe?





NI la jawapan dia...



 "Ala.... chat je. BUkannya awak raba bontot dia pon , kan?"



 AKu dah penah tanya dah. ......
Tu pasai la aku malas nak tanya soklan bodoh-bodoh kat Inche Kitchi. 
 Sebab jawapan dia walaupun bunyi cam selenga, tapi memang logik. 





TApi, dia tau sangat dah bini dia ni bukan jenis melayan. HEEE.... So, selamat la kan.




Inche Kitchi balik dari dating bawak balik GInger Beer. 
Wah, leganya. Terus sendawa bruaakk..bruaakkkk!
KAlau tak tu terasa nak cucuk je ulu hati ni ngan paku ke jarum ke. Angin tersangkut! TAkleh sendawa. Seksa tau!
Ni yang cayang ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram