Followers

29 Apr 2011

dah mula bengis dah ni

waahh, tajuk !!




Tetiba hari ni aku berwajah ketat pulak. Ni kes tak leh tido beberapa hari ni lah kan. Buleh bagi aku mood swing. Datang lak si Yuri tanya soklan berulang-ulang. Rasa nak seligi je dagu dia.



" Nampak Wak?"

"Wak ada lalu?"

"Wak pi smayang Jumaat tak?"

"Wak takde datang konter ke?


Eii..nyampah tau dak. BIla pulak aku sign kontrak jaga Wak ni ?  
Rimas aku la. 
Dengan perut aku yang turun naik- turun naik , dengan kepala pening, mata ngantuk tapi takmo tido.
Aku rasa cukup la kot sebab-musabab untuk aku gilis kaki ko ngan Hilux. 

Sekali lagi tanyo pasal Wak, aku WAX bulu kaki sama bulu dada ko. PAHAM!!


*****

Abeh dah entri marah. HAAHHAHHA..


Kimi dah naik bas dah tengahri tadi. Dia gi Ipoh. 
Nanti Number Three [Alang] akan jumpa dia kat Ipoh untuk sesi berjimba bersama kazen-kazen.
Katanya, diorang suma nak gi umah Arif kat Putrajaya untuk sesi 'lompat-lompat'.
Abah ngan Mak aku pun nak join. 
Iskk.. sedey tui la takleh ikut.
Diorang nak gi Nilai untuk beli barang kawin Number Two [Angah]. 
So, aku rasa lebih bagus kalu aku tak menyebok sebab kang diorang kena jaga aku pulak kan. Nyusahkan orang ajo. 

Abeh da... takde la tukang masak lagi kat umah. Tu pun semalam Kimi dah prepare kat aku 2 loyang kek batik. Cayang adik aku kat akak dia yang cute nih , kan? Sob Sob.. Sedey....


Malam ni Inche Kitchi akan meninggalkan aku. Dia memilih untuk bersama kengkawannya ke Johor Bharu bagi memenuhi jemputan kahwin skot dema.
Katanya tak cukup korum nak silang pedang. 
Semalam baru siap dobi baju Number 1 (pakaian istiadat). AKu tak nampak lak mana pedang siber dia. Harap suma barang ado la..Segala butang, sarung tangan, medal , spender, topi, stokin, kasut. 
Kang ado yang tertinggal lak. 
Yang lain-lain pegi pun tak bawak bini. Bini kena tinggal. HAUAHUHUHAUa... 
Termasuklah Ida Kurau. 
Ekceli, suma tak koser nak pegi kot. Jauhhh maa. Aku ni lagi la tak daya nak jalan. Mau kaki aku jadi muffin kang dalam keta tu. Oni lagi. Dok umah je la nok!

Maka, besok aku siapkan plan baik punya demi mengisi masa lapang dan mengurangkan rasa rindu kepada suami memasing. Besok, aku nak wat laksa. weeehhuu!! Semut Merah yang nak makan. Aku nak masak sorang tak daya kot. Tak larat diri dah. So, sapa nak makan, kena tolong masak skali. Aku pun nak makan laksa gak. Nanti pas bersalin takleh makan laksa setahun. Huuu.. takleh..TAKLEHH. Kena makan cepat nih. 



Aku start cuti bersalin pada 1 Jun 2011. Cuti awal. 
Bos kata, silalah cuti pada awal bulan. Kalau nak lajak pun tak pa. Tapi, jangan gatal nak cuti bersalin bila tiba hari bersalin. Sebab, tempat kijo aku ni jawohhh!!! 32 kilometer dari rumah. Takut jadi pape tengah jalan. BEsides, aku pun nampaknya dah macam tak leh nak jalan dah. Memang pun boss. Montot berat. 
Muka pun dah bengis dah. 

Baik awak dok umah. Rehat. Fokus kepada anak dan hari bersalin besok-besok. Nanti dah ada 2 anak, tak merasa rehat dah. 

Hoke lah boss. Aku menurut perintah aje. Cuti 3 bulan weh! Sampai 1 Sept. Maybe lajak gak la seminggu sebab masa tu kan raya. Weeeehu! 


Aku dah bayar Sendayu Tinggi tu semalam. Selasa ni Insyaallah sampai. Tak saba nak tengok kandungannya. Tak sabo nak kurus neh. Ciwi dah nih.


Chow. Nak gi makan mi goreng jap.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram