Followers

14 Mar 2011

Sunday Di TGI Fridays

Kome tau tak KAPAL ENTERPRISE skang dah ada Kapten baru? 

Tau tak ENTERPRISE tu hape?


Kapal Star Trek tu lah!



Aku dapat tangkap gambo Kapten tengah merasmikan kerusi Kapten.


Tengok ahhh...





*
*


*

*













Hari Ahad bertarikh 13 Mac 2011
hari terakhir vacation
hari last untuk berjimba

Hari untuk berjumpa Paten dan Zima!


 Hoyehhh~

Cam biasa...
Inche Kitchi ikut la.
Lokasinya ialah The Curve, Damansara.
Lokasi terakhir sebelum kami suma balik ke Lumut.



  


PEliknya aku kali ini bila gi KL, aku lansung tak de teringin nak makan pape. 
Salu tu aku gi cari Nando's je. 
Dah habih mengidam kot gamaknya. 
 Lepak-lepak kat The Curve tanpa hala tujuan yang pasti. 
Oni plak berlarian ke sana kemari.
Bawak kejap gi Safari
ala..yang kat Ikano tu.
Gi tengok woof..woof ngan kucin
Tapi kucin takdo lak. 
HAih! 
Takkan kucin dah pupus kot?


 Lepas penat pikir nak makan apa...
Paten kate 
JOM GI TGI FRIDAY's
Waa...
Beshnye..


Anak aku ni pemurah orangnya. Suka suap orang.

Zima order Chicken Salad
Paten order chicken with mushroom and pepper
Makbed makan sirloin steak , share ngan Inche Kitchi
sbb kitorang dedua dah makan siang-siang masa kat hotel
Oni lak order kan je fish and chip
dia kan sangat suka FISH~


 Sementara nak tunggu order lain sampai, suma orang makan chips si Oni. 
Sambil tu Oni suap-suap Auntie Zima
Dan kitorang gelak je..
Aku rasa meja kitorang paling bising kot
Ntah pape ntah sembang. 

Inche Kitchi malu-malu tapi mahu...



Paten makan dengan bengis kerana terlalu lapar. Zima pula sangat hepi kerana dapat makan rumput yang segar dari ladang Pak Cik Jumaat.


Tunggu teman yang tak kunjung tiba ke dik?




Aku tetap hepi walaupun ada kapal terbang sedang terbang rendah melintasi kepala



Lepas makan dengan girang, kitorang cari tandas pulak. Oni perlu disalin pampers nya. 
Kesian anak aku, mengantuk sangat. Tido pun sekejap-sekejap je dalam kereta.
Mula decide nak kasi Oni mandi sikit. Tapi tandas tu takde bilik salin untuk baby pulak.
So, aku salinkan dalam tandas je la. Lap-lapkan sikit badan dia. 


Dalam toilet pun jadi gak kitorang ni. 



Udah siap basuh badan, lap-lap sikit. Then pakai le baju.




Jangan lupa kembangkan seluar mcam Auntie Zima buat untuk menguji kadar keelastikan getah seluar anda.



Sebelum pakaikan pampers, baca dulu manualnya. Ada tulih kat atas pampers tu. Cube tgk Auntie Zima buat.



Haa.. dah siap! Jom gi Stabak lak.



I really had a great day.
Sangat letih, tapi suka.
Mekasih Auntie Zima sebab tolong dukung Oni .
Thanks Paten sebab belanja makan TGI Friday's.  
PAsni aku tak mintak dah makan sirloin steak sebab rasanya dah jumpa tempat yg terbaik. Buleh makan kat situ bila teringin lagi. 
Mekasih Inche Kitchiku sayang sebab sporting gile layan 2 orang makcik ini. 
 
Untuk perjalan jauh haruslah ada Caramel Frap. 
Tapi, aku naik-naik keta belum sampai Sungai Buloh dah lelap. 
Oni lagi la.. Awal-awal lagi dah pensan lepas minum susu.
Dasat gak dia hari ni.
Makan fish and chip beria...
Sonok kot dapat makan ramai-ramai.




Tu saje la entri hujung minggu yang pack sejak Jumaat.
Pasni sure kena basuh kain, lipat kain segala...
BANYAK!
Dah le dua tiga hari ni Lumut ujan je.




Salam sayang dari Makbed .






Ye, saya sudah tembam.
Seee!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram