Followers

25 Mar 2011

CARA-CARA NAK TAG ORANG KAT ENTRI KITA

Soalan dari Nadh neh.


Senang jer dik. 


Memola.... kita taip entri bagai nak rak. Lepas tu....


Highlightkan nama atau perkataan atau sentence yang kita nak tag tu. Macam ni..









Pehtu.... pergi dekat blog yang kita nak tag tu dan dapatkan url nya. Seperti ini...

Klik gambo untuk penglihatan lebih jelas




Then, klik LINK yang ado dekat atas ni...









Paste kan link yang awak copy tadi ke dalam petak TO WHAT URL SHOULD THIS LINK GO






Then, klik OK.



Dah siap. Nanti awak akan nampak kalernye bertukar!!





Ha..pehtu...


Gi kat shoutbox orang yang anda tag tu, then inform dia yang dia dah kena tag. Awak copy link entri awak tu, then awak paste dalam shoutbox dia.

Camni...






Pehtu, klik SHOUT. Nanti ia bertukar menjadi  [link]





Adakah entri ini membantu?




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram