Followers

20 Mar 2011

CALL CENTER - DELIVERY SERVICE DI MASA DEPAN

Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2850



Operator : Terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya

bantu?



Pelanggan : Hello, saya nak pesan Pizza



Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan

seterusnya.



Pelanggan : OK, sekejap. No. nya : 790615-08-5331



Operator : Ok Encik Rahmat, berumur 41 tahun. Encik tinggal di Jalan

Hang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah Alam. Nombor telefon rumah :

03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no. telefon bimbit :

anda 016-6666222. Encik menelefon dari mana?



Pelanggan : Dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?



Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.



Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pakej family



Operator : Itu bukan idea yang bagus encik



Pelanggan : Kenapa pulak?



Operator : Dari medical record cik, encik memiliki tekanan darah

tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.



Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?



Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza



Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?



Operator : Hmmm minggu lalu pakcik baru pinjam buku yang berjudul

"Popular Hokkien Dishes" dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.



Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yang

saya pesan tadi?



Operator : Tapi pakej family kami takkan cukup untuk anak encik yang

berjumlah 7 orang.., jumlah keseluruhan adalah RM80.00



Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.



Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad

Visa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak

RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu, itu belum termasuk caj denda untuk

tunggakan bayaran bulan rumah encik.



Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum

penghantar pizza sampai, ke rumah saya.



Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun

encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public

Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00



Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash

kat sini. Berapa lama Pizza akan dihantar?



Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lama

dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai

pakcik.



Pelanggan : APA ????



Operator : Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun

2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan pakcik?



Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile. Sape bagi bukak rekod

org lain sesuka hati ni? ada yg nak kena belasah ni??!!



Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dah

lupa tarikh 15 Mei 2010 pakcik pernah kena tahan lokap sebulan sebab

bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza Alam Sentral, Shah Alam.



Pelanggan : (Terdiamm....)



Operator : Ada nak tambah yang lain encik?



Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2

botol coca cola kan?



Operator : Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada juga

mengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko.....



Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA!



Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarang

komen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online pada

website kami, username dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah

kotak pizza yang encik pesan... terima kasih kerana telah menghubungi

Pizza Hot....


 kopipes dari fesbuk..


makbed: canggih sungguh ni. pasni kan, suma orang susah nak wat online order sebab diorg siap leh tau sapa tak bayar saman, sapa kena bleklist ngan bank... kuikuikui... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram