Followers

7 Feb 2011

Seperais utk anda...

 warrghhhh...Penat jenjalan. Iskk..Issskk..

Hari ni gi antar adik ipar aku, Aizat balik Uitm Arau. Pehtu, baru gerak ke Lumut. Jalan jem. Penat! Walapun bukan aku yg drive. 

Camne tak penat?







 




 Ginilah Oni sepanjang perjalanan dan guess what? Semenjak kitoang dipertemukan semula after a week dia duduk ngan Atok dan Mak Tok, dia menjadi semakin manja. TAkleh tengok aku bangun pun, hatta nak gi berak pun dia nangih mintak aku bawak dia skali. 


And, dia demam. Kesian sangat. Badan dia panas betol. Semalam aku dah bawak dia gi klinik. Mengelabah gak aku.. Mana lah nak cari klinik time cuti-cuti ni. Aku kat Penang pulak. Oni batuk teruk, selsema and suhu badannya panas dari kebiasaan. Maksud aku, bukan dia tak biasa demam tapi kali ni panasnya lain macam! Aku lak tak bawak termometer. 


 Oni tetap maintain senyum dan sengih eventhough mata dia dah sepet. Tapi, most of the time dia tido aje. Pantang ada peluang, dia tido. Makan takmau. Minum air sikit je. Nasib baik dia mau minum susu, walaupun tak habih. 2 hari dah dia tak berak. Tapi, Oni memang kebiasaanya kalau berjalan umah orang, tak berak. Tu aku tak kisah sangat. Skang ni, apsal demam nya panas betul? Dah bagi ubat demam, kebah le kejap. Pastu panas balik. 


 On the way balik Lumut, aku try gak bagi Oni makan. Memang dia tolak mentah-mentah - which was sgt jarang berlaku sebab Oni ni jenis pantang sua amende pun dia boh je dalam mulut. Meragam toksah cakap lagi la. Nak kat aku je. Apak nya pun dia tepis tangan. Then, sampai kat satu Petronas, dah dekat-dekat nak sampai exit Taiping, aku gi beli air badak and roti. Mana la tau kot-kot Oni nak ke. 


Aku bagi makan sikit. Dia jamah antara nak ngan taknak. Tak sampai 10 saat, dia bluweeekkk!!! Abeh baju , suar.. roti... Suma kena muntah. Oni dah minum susu earlier. JAdi, muntah susu la. Hmm.. nak kata wangi, memang tak la kan. Apak terus pening. Bukak tingkap semedang. Aku pun pening gak. Pening camne nak memulihkan keadaan Oni kesayangan. Huuu... kalau sebab aku tinggal dia seminggu jadi camni, Ibu tak mo dah le tinggal kamu. 


Kendian......



Aku mitin ngan Inche Kitchi. Rasa cam nak singgah umah seseorang. Maybe dia buleh la jadi tempat R&R untuk aku. Lagipun dah lama kot plan nak gi umah beliau. NAsib baik Inche Kitchi ok je. 







kenal tak?
 

Tak kenal?

Aku bagi paswed. 



I.K.A.N.K.E.T.U.T.U


tak kenal?



 hmmmmmm....





 D.O.B.O.T



 ?





Takkan tak kenal kot?

Haih!






Hehee.... esok lak aku sambung citer pasal dia ni. Skang ni aku masih lagi blom tido. Badan Oni panas balik. Tadi aku sukat dah macam 40 degree dah. Aku tak sure le betul ke sukatan aku atau mata aku yang rabun. Aku jerlum kepala ngan air sejuk. Then sapu air asam jawa atas dahi. Adu laa... Anak aku asyik mengigau aje. 

Camana nak bagi dia makan ubat kalau dia apa pun tak nak makan? Tu pun aku gagahkan juga campurkan ubat dalam air masak. At least dia minum gak walaupun tak abeh. Ini kalau bawak gi spital ni, mahu ke masuk drip. Besok, aku sure EL. Tak tau le berapa hari nak EL. Tapi selagi Oni tak senyum , tak loncat-loncat, tak kebah demam, memang aku tak pi keja. Takleh woii!!!!


Tolong le... Help..Help...











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram