Followers

23 Feb 2011

PEROKOK ialah ZALIM.

Sungguh tak adil bila suami tidak mengambil insurans utk diri sendiri dgn alasan MAHAL. Tau apsal mahal?


1 suami ialah pencari sesuap nasi utk keluarga. Risiko pekerjaan ketika pergi, berada dan balik.
2 suami perokok tegar
3 suami dah umur lebih 30 tahun lebeh baru nak amik insurans.
4 lelaki ZAMAN SKANG umur pendek.

Bayangkan kalau si suami / si ayah mati, sapo nak cari tanggung makan minum? Gi isap rokok ado lak duit. Mati sebab rokok? Anak bini tanggung. Anak bini sakit sbb rokok, suami/ayah takde duit nak bayo medical bill. Adil tak ? Lagi mau kawin 4? Pirahh..


Jangan tutup mata dan ati anda. Aku tau para penghisap rokok ni ego blako. Jangan kata laki, pompuan (isap rokok) pon sama gak.

Kesimpulan: para suami dan ayah, amik insurans lebeh sikit yeeeeee.... Pehtu nak isap rokok sekotak sejam pun kami tak komplen dah. Skang susah suruh berhenti. Boleh bergado kalau suruh pilih rokok atau isteri. So, kita bagi choice. Berhenti serta-merta (insurans masih perlu amik tapi tak pelah sebab premium tak kena bayo mahal)  atau teruskan smoking dan wajib beli insurans untuk diri dengan premium yg selengkapnya dan diwariskan kepada isteri dan anak-anak. PAstikan ada waiver skali. Kalau tetiba sakit takleh keje, buleh le insurans tu jadi free sampai mati.



yg pompuan lak, amik insurans tu berpada-pada.

INgat, kalau nak wariskn kat suami, kasi sikit percentagenye. Kang kito mati, dia gi guna wat menda lain. Tett! HIHHIIHI...*lawak berilmu ni, bukan memain.


dedikasi kepada suma isteri-isteri teraniaya yang suami dia isap rokok . Kerana diriku dan dirimu begitu berharga. .


Sekian dari Makbed untuk ketika ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram