Followers

3 Feb 2011

MANA NAK CARI BANTAL PREGNANT?

 bantal pun pregnant ke?



Lenguh nye haih!

Tak sangka lak perut haku ni nampak beso tetiba. Cepat pulak perut ni membukit. 
Minggu lepas buleh meniarap lagi. Waaa~

Aku masih continue makan asid folik, b-complex dan ubat lain yg dibekalkan doc. 
Maybe start next week aku makan obimin lak. Beli kat farmasi. Silalah tolong ingatkan aku agar aku perlu minum susu 2 kali sehari atau lebih - tak kira la susu AnMUM yang sangat tak sedap tu atau pun susu kotak Dutch Lady. Janji susu. Tolong le bagi semangat. Kalau tak, aku slamber je cari teh tarik ka, kopi o, neslo, horlicks.. 
Bukan takleh minum tapi SUSU harus diutamakan!


Baby dah start gerak dengan jayanya. Boleh rasa dah. 2 minggu lepas pun dah rasa tapi geli-geli je. 
Tapi, skang lebih ketara. Tengah wondering baby girl ke boy. 
Tengah cari nama yang sesuai. Rasanya untuk boy dah ada. Untuk baby girl, masih lagi tercari. Pening gak nak cari nama anak ni. Aku nak yang simple dan tak panjang-panjang, yet memorable dan mudah disebut oleh atok dan nenek serta orang ramai.



Soklan cepuk mas.


 Selalunya korang perlukan berapa bijik bantal untuk tido ketika pregnant?


Ari tu aku tengok citer Back Up Plan, starring Jennifer Lopez. Besh gak citer tu. 
Dah tu, aku terpengaruh lak ngan bantal ngandung yg dia pakai sepanjang pregnancy. Aisey... memang besh gayanya dapat bantal macam gitu. 
Mana nak cari ek?



 


Googl, maceh.




Skang tido pun asyik jaga je. Bila terjaga, jenuh la pulak nak cari posisi selesa untuk sambung tido balik.
Aku perlukan paling sikit 3 bijik bantal. Lagi banyak lebih bagus. 
Kadang, bantal lembik Oni pun aku rembat buat lapik perut. Shiannn budak kecik tu.


Kalau sesapa antara korang yang tau cara nak tido dengan selesa untuk ibu mengandung cam haku ni, silalah gitau.
And, sapa yang tau mana nak cari bantal gini, gitau ek. Aku nak beli. 
Aku nak beranak banyak kali lagi ni. Hmm..ada la 4 kali lagi kot. 
 So, bantal camni adalah perlu bagi aku.






Sok, kalau aku bersara dari arena pem'beranak'kan, aku wat bantal tu sebagai hadiah kontes ke giveaway ke. HAHAHAHAHAHA... okeh tak?












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram