Followers

7 Feb 2011

A Day In My Life

 Meh nak citer apa yang berlaku semalam...



sedang berkomunikasi dua hala ngan kucing belaan PAk Ngah.








Oni mmg sangat pantang jumpa kucing atau apa je haiwan berbulu kecuali ulat bulu. Gini la kekdahnya. Kucing kat umah pun naik nyampah tengok si Oni. 
Dari bulu kembang baru pas kena blow, terus kuncup sebab asyik kena tonyoh je ngan si kecik tu.
 



 Tengok ni plak...



 

Tengah pujuk Dobot suh kuar dari bawah meja




 Dari awal perjalanan balik lagi. Singgah kejap pun jadi la. Asal lepas hajat aku. Lagipun Taiping ngan Lumut tu tak de la jauh sangat. Satu negeri aje.
Aku pun memang lalu situ bila balik Kedah. Inche Kitchi pun sporting walaupun tak tau sangat area Taiping. Tapi kalau setakat nak cari Tesco tu, pakai GPS pun buley jumpa. 

Nak dijadikan citer, Oni muntah pulak dalam kereta masa di hiway. Jauh lagi perjalanan nak balik umah tu. Mau busuk satu kereta bau muntah badang Oni. 
Apak dah pening lalat, siap bukak tingkap. Deeyy... aku mmg takleh wakpe la. 
Baju suar suma dah ada perfume masam. 

Then aku pun tipon la makcik ni. Sengih aku first time aku dengar suara dia. Lawak giloh.
Macam suara sang kancil!
Lebih kurang je la macam suara aku yang ala-ala sengau ni. Dia kata aku sengau. Kalau tak aku pun tatau aku sengau. 
Ekceli, aku dok men SMS je ngan dia dari Penang sebab dia dok jadi info trafik aku sepanjang perjalanan. Rajin budak ni SMS aku, peringat aku suruh minum susu hari-hari.
Aku kata Ahad cuti, tayah SMS, pun dia SMS gak. 
Rajin kan?


Bila tau je aku nak singgah, kemain hepi lagi la beliau. 
Terus suruh ak gi Tesco, tunggu situ sampai datang. 
Memula tu sesat gak la cari TESCO...hahahah. Sebab aku yg tunjuk jalan kan. 
Pastu Inche Kitchi terpaksa la guna perkhidmatan perempuan simpanan beliau yang skema iaitu GPS.
Baru le jumpa TESCO. Makcik datang bersama TAH dan Afif. Then kitorang konvoi gi rumah.


Ketibaan aku disambut Dobot. 
Baru le aku nampak umah hijau dan segala props dan bekground yang selalu aku tgk kat dalam blog dia. HAHAH.. 
Malangnya, aku sampai dah malam kan. 
Takleh nak tangkap gambo beria. Tak nampak pun suasana kat luar tu. 



Dengan tak malunya, soklan pertama aku tanya tuan umah..



"Umah ko ada air tak?"


Bukan nak perli tapi minggu lepas kan dia cakap umah dia takde air 2 hari. Saje la aku tanya. Concern.... Aku nak tumpang mandi umah dia.
Gila tak malu Makbed ni. Baru bertemu muka tak sampai 3 minit aje dah wat gelojoh. 
Kesian tuan umah terpaksa peluk cium aku dengan bau muntah skali. HAHAHA.. Nak wat camno? 



Afif tensen bila Umi dia tetiba ada adik baru
 


 Tuan umah siap sediakan bilik dengan towel. Mandi kat tingkat atas. 
Tanpa membuang masa aku berdesup bawak Oni naik atas. Bogelkan beliau, dan mandikan. Badan dia memang tgh panas time tu. Tapi still buleh main lagi ngan Afif.
Pastu, aku lak mandi. Tuko baju busuk muntah kepada baju yang tak busuk muntah. 
Pastu, Inche Kitchi pulak tak over. Kasi segar sikit sebab kang dia nak drive lagi. 
Huuhh!! Gila ke hape dari siang drive sampai kol 8mlm. Tak ke macam nak gi Kelantan jauhnya.
Jalan jem wwohhh! 
Bawak lak mak buyung yang asik kencing dan lapa. Pehtu, ada lak si Oni yang tak mau duduk sendiri kat belakang.
Nak panjat Ibu je.
Ngeeehhh~ Sakit belakang.


 
 PAs mandi, aku turun menjamu selera. Tuan umah nak masak tapi aku tak nak susahkan beliau memandang kan suami beliau iaitu Encik Dokte takde.
KAlau asben takde sure dapo tak berasap kan? Kalau ikut falsafah aku la.. 
Bagaiamanapun, tuan uamh menyediakan puding dan betik segar dari ladang tepi umah beliau, beserta air teh o. Sedap dah. Tak buleh nak borak banyak sebab nak balik segera. Lagipun Oni dah mengeluarkan signal nak tido. Ingus meleleh je macam paip bocor. Haih!



Cam tengah makan kat nursery kan? Ada ABCDEFG....
 



Huumm... payah le nak snap gambo Oni yang tak berenti vibrate dari mula. Tengok, tak pasal lak Makbed wat aksi.



Secara kesimpulannya, hospitality di R&R Nini D memang class! Bersyukur sangat sebab dapat juga singgah rumah dia. Hepi woo! InsyaAllah, ada rezeki aku singgah lagi umah ko.
Bebila aku teringin nak minum stabak kat Tesco Tepen tu, aku halo ko ek.

Makbed siap dapat ikan ketutu lagi. 
Dah goreng dah tengahahari tadi wat makan lunch. 
Udah le datang umah tak bawak buah tangan, gi abihkan air umah orang, pehtu dapat lak give away. HUAHUAHUAHUAHUAH. Mantapp!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram