Followers

17 Jan 2011

Kenyataannya.....

Semasa aku melepak sambil merenung masa depan, aku saja amik buku rekod pencapaian buku pink masa peknenkan Auni dulu. Terasa nak buat kajian tentang berat badan aku je.

Hoke... terpulang kepada orang untuk menilai kot maybe ada orang kata aku buka pekung di dada sendiri. Tapi, aku tunjuk kat sini sebab maybe leh jadi pengajaran pada bakal ibu dan ekceli aku nak minta tolong gak la pada yang expert.



BABY NO. 1 (Auni Alwani)

Week 9  -  54.1 kg
Week 11 - 55.1 kg
Week 16 - 55.0 kg
Week 21 - 58.0 kg
Week 25 - 64.9 kg 
Week 29 - 68.2 kg
Week 31 - 69.7 kg
Week 33 - 70.8 kg
Week 35 - 71.7 kg
Week 36 - 72.0 kg
Week 38 - 73.7 kg

Yang merah tu naik dengan awesomenya.


BABY NO. 2

Week 5  -  59.0 kg
Week 9  - 60.0 kg
Week 13- 61.5 kg



 Skang week ke 17.. belum timbang lagi. Harap tak menjulang dengan jayanya. Minggu camni mmg tak naik banyak. Tunggu week ke 20 maka bersiap-sedialah. Aku dah le starting weight tu dah sama macam ngandung minggu ke 20 dah. Ni tak sampai minggu 20 lagi. HAih! Haih!

Missionnya ialah nak maintain agar tak over weight memandangkan aku dah pun beso. Camana nak makan secara sihat neh? Ada resepi stim-stim yang sedap tak? Nak tak nak makan sangat, tadi Doc cakap baby kurus je. Heee... Wahh.. kesian kat baby. Nak diet tak makan nasi, lagi la tak patut kan. Kalau makanan ruji kat Malaysia ni ubi kentang , bleh la makan kentang aje.


Ado idea yang bernas tak? Ni bukan pasal nak kurus tau. Ni pasal nak jaga badan agar tak berlebihan berat je . Dalam masa yang sama, baby dapat nutrition yang cukup.



Harga getah mahal sudah? Skang PATI pun curik-curik menoreh getah. Pasni, polis kena pasang mata-mata gelap , pakai preman gi menoreh. Under cover job ye ! Go go....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram