Followers

19 Nov 2010

Memerlukan Idea Fesyen 'Orang Gemuk' terkini.. kerana diriku begitu berharga

Rindu Oni. 








Tengok kanan....








Tengok kiri.....









"



"


"










TADA!!!!!! Senyuman DARLIE.




Makbed mem'beruk'kan diri
Beruk cute pe kan?
Setengah orang suka letak gambar comel dalam blog....
Aku pun suka gak
Tapi..
semua orang tau dah aku comel
HUAHUAHHAUA
kan kan kan
So takyah letak salu
nanti orang boring
Lain la kalu aku bujang 
leh promote diri
Skang ni, kalu aku boh gambo lawa pun,
laki aku gak dapat kredit
Bertuah laki dia dapat bini lawa tapi pemalas ni..
Haa... gitu la lebih kurangnye..





Hari ni Jumaatun
Hari selekeh di tempat kerja
haruskah Makbed beli baju baru?
sebab baju macam membosankan
tak nak pakai baju lah
tudung dah vogue
baju lak selekeh
tapi
lately memang sangat malas nak bersiap 
gi keje kekadang baju haram tak iron
kalo iron pun secara tak ikhlas
kedut pun tak hilang
baju sendiri tak iron
baju Inche Kitchi lagi la tak
dia iron sniri
nasib baik la dia tak mementingkan kehenseman
heee....
SAYA BERAZAM MAHU JADI LEBIH RAJIN SELEPAS INI
KORANG, SILA BAGI SOKONGAN!
~zzzzzZZZZzzzzzZZZzzz~

Gi keje..
calit sikit Safi Rania 
tu pun sebab takut itam kan
kena sun burn
 pastu boh bedak Pixie Lott
Eye Liner itam
kekadang eye liner itam semalam pun masih melekat kat mata
MAkbed malas nak cuci muka
 mana la ada pencuci muka pun
Bebaru ni Inche Kitchi belikan MC Ocean punye produk
Bau cam limau mandarin
sedap pulak
semangat sikit nak pakai 
tapi kejap je
on off..
MALAS
Kalau sempat boh lipstik
kalau malas, dah buleh jalan dah...
Pakai tudung, pakai baju
terus blah


Kat opis,
lepas solat selalu kan mekap balik
aku tak de dah
kalau ada baby powder kat situ
itu je la yang aku tempek
biar la putih selepong cam tepung gomak
ahahhahaa
Orang sekeliling pun perasan
aku tak begitu menjaga penampilan
ye ahh,,
pakai le pape pun,
 nampak gemok gak
eii... 
perasaan hampeh kembali lagi

Camne ni?
Hari ni rasa nak demam
selsema je
Bila rasa nak demam
mata kan panas-panas
Makbed tak pakai contact lense
pakai spek je
skali ada lak pengulas fesyen lalu-lalang
"Eh, buleh tak jangan pakai spek. Nampak cam orang tua la.."
Haih.. aku sengeh je.
Hoi HALLO... aku mmg tua kot. Ko expect umo aku berapa daa?
Owh..selama ni adakah aku nampak muda?
Kalau aku nampak muda, silalah tengok Inche Kitchi...
dia lagi NAMPAK muda dari aku


Apa yang kita NAMPAK, tak akan sama dengan apa yang kita DAPAT
hape aku membebel ni?



tua ek? Sapa nak sponsor aku wat lasik?




Ada idea tak tentang fesyen ibu pregnant yang menawan sikit? Kasi link kalu ade ek.



Sekian saja dari Meja Nenek Kebayan Makbed






 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram