Followers

8 Nov 2010

Bila Semua Sibuk-Sibuk Nak Tunjuk Sibuk, aku yg tak sibuk ni menjadi mangsa

Pepagi cam biasala aku nak check Yahoo and Gmail. Alih-alih keluar lak menda ni



ehh.. bukan gambo ni








KAGUM! 
Totally


 *gelak golek-golek




Korang jangan sedih-sedih pasal kena block-block nih ek. Walaupun masih tak paham apa relevennye block Yahoo Mail dan Gmail, tapi kita sebagai pekerja nak-nak yang kategori bawahan ni kena patuh. Jangan sedey-sedey OK.



kemungkinan kena block
  • adakah kerana Gmail ada Gtalk? Where Gtalk is used massively in the HQ to mengumpat each other especially their bosses? Kalau gitu, block la GTalk je. 
  • yang Yahoo Mail lak lagi aku tak paham. Dah bertahun kome block Yahoo Messenger. Takde sapa pun guna pastu. So, yang pi block Yahoo Mail apsal lak? Korang dendam sangat ngan Yahoo apsal? 

Sorry la. Sebab aku bukan budak IT. Biasanya bab blocking ni bersebab, kan. Social Network like Facebook, Twitter dan ntah apa lahanat lagi menda-menda ala-ala camtu memang wajib kena la tapi friendster tak kena lak. Pastu, apa je jenis GAME suma takleh. Nak diceritakan kat sini sebab-sebabnya cam banyak je. Tapi salah satu sebab paling simple untuk upacara block-block di opis ialah bagi mengelakkan para pekerja asyik sangat layan menda tu sampai tak buat kerja. And then bagi mengelakkan information leaking tidak terkawal. Dan ada gak yang menggunakan FB sebagai pelepas kemarahan dengan memaparkan di status terkini. KuikUikUIkui...~ 


 status fesbuk aku biasanya marah kan LALAT je. 


Papepun, pada pandanga personal Makbed, takyah la kot block Yahoo Mail ngan Gmail tu. Sebab, banyak gak staff yang ada personal email. Ada yang sibuk wat bisnes jual kain, jual kuih, jual pampers dan ada yang berurusniaga online, maksud aku shopping online. Kebanyakkan urusan macam tu eloklah pakai personal email. Takkan pulak nak pakai email opis. Dah sah-sah orang tau ko keje kat mana. 



Maybe, mengikut perkiraan, ini dah hujung tahun. Paham-paham je lah semua staff nak menunjukkan 'prestasi' cemerlang kepada bos masing-masing. Tu la pasal ada menda seperti gambarajah di atas dengan tak semena-menanya.


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram