Followers

6 Oct 2010

Terbuka Rumah tetiba...

Ado orang wat open house smalam.
Open house mengejut!
Memang terkojut den sebab masa terima panggilan open house, Makbed baru je terbelahak lepas makan dinner.




Mama Zahirah wat open house laa.... Jom Oni, kita meriahkan suasana.MySpace


Wana wat bihun sup. Sorilah, Makbed tak makan dengan penuh perasaan sebab dah makan dah awalnya. Tapi, bihun sup punya sambal tu cam besh ahh.



 Caye tak open house ni adalah yang terpelik dalam sejarah open house yang pernah aku attend...?



Memang rock abeh la open house gini. Yang kat luar ni, suma kaum Adam je. Mana pulak kaum Hawa?

Ada 3 orang je ibu-ibu cemerlang tapi takde gambo. Lupa nak picit kamera. Lagipun masa tu keadaan tidak mengizinkan aku untuk bergambar. Lepas makan, kitorang terus masuk bilik untuk mengumpat dan bercerita mengenai hal-hal semasa yang takde kena mengena dengan puak-puak yang dok kat luar tu. Ini termasuklah tentang gambar di bawah:



 Saya mo pintu almari camni jugak boleh tak? Baru semangat sikit nak lipat baju, susun standard cam supermarket lagi...



Pas suma habih makan, para tetamu suma terjun di atas tilam yang disediakan. Pakat tengok Asmara pulak. Ganjil betui lelaki layan Asmara neh. Makbed nak join tapi tilam dah penuh. Jadi, Makbed beredar je dari situ dan join Wana (wifey tuan umah) ngan Ija menjoyah kat bilik.  Tinggallah tuan rumah mengemas... Tecian beliau. Makbed sempat la amik gambo curi. Bukan senang nak amik ni. Nanti Zahirah dah beso buleh tunjuk betapa rajinnya Papa dia. Ngeeee~




Oni wakpe? Selain daripada teruja denga kehadiran ramai tetamu dan adanya Baby Zahirah dan Baby Qalesya (Oni suka baby), dia sibuk main game. Tengok, macam terer je letak jari kat keyboard tu. Nanti boleh lawan sapa buleh taip laju-laju ngan Ibu dan Ayah. Selalunya Ibu la menang dengan bilangan typo yang sangat cemerlang!


Bila pulak Makbed nak wat open house ni? Hmm.. sat. Nak kena cari daun pisang dulu. Ingat nak wat open house bertemakan daun pisangMySpace
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram