Followers

5 Oct 2010

Masak pepagi!



Car-pool lagi!

Malas nak bawak BamBam Bee. I planned to wear heels to be exact. HAHA~  Who's gonna walk that far on 3" heels? Ngan jubah lak. 

Hari bangun awal. Dah siap2 mekap suma, sempat lagi buat breakfast untuk  bekal sendiri dan tinggalkan sedikit untuk Inche Kitchi. Tak susah pon. Wat scrambler scrambled egg aje. Tapi, agak spesel sikit sebab Makbed masak kena ada 2 kali PEMERINGKATAN.


Pemeringkatan Pertama - Kalau nak masak scrambled egg untuk Inche Kitchi takleh ADA BAWANG. Oleh itu, Makbed kena goreng asing untuk beliau. Maknanya, memula Makbed goreng dulu untuk dia. PAstu hidang. Selalunya Inche Kitchi makan dengan sos cili dan roti.


 Pemeringkatan Kedua - Scrambled egg untuk Makbed HARUS ada bawang. Ini kerana aku sangat mementingkan aroma makanan pasal tu makan banyak dan kemeriahan sesuatu makanan tersebut. Memula , aku tumis dulu bawang tu dengan sikit minyak sampai layu. Pehtu, baru pecahkan telur. Godek-godek la sehingga mencapai tahap kehancuran yang diingini. Makbed memang black pepper lover. Jadi, Makbed akan masukkan sikit lada hitam dalam tu. Pehtu, amik roti. Makan la dengan sapuan butter, sedikit mayonis. Tu je. HAri ni Makbed decide nak bawak roti tu gi opis. Bawak bekal. 


Sesampainya di opis, terus naik ke Pantry dan bancuh secawan Nescafe. Hmmm... I am a coffee-person. BAru leh start keja dengan otak yang laju.


Semoga hari ni hari yang ceria untuk aku. 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram