Followers

25 Oct 2010

Interesting Blog Award from Lulu

Hai korang,,, Makbed terasa sangat tak sihat dan hujung minggu kali ni Makbed busy. Besok ada further check-up. Maybe kena scan lagi skali untuk sahkan berapa usia sebenar kandungan aku. Hee... sonok! Untuk mengurangkan rasa loya, Murni dah belikan aku 3 peket asam untuk aku nyonyot bila-bila perlu.
Lebih best bila aku jenjalan kat Pernama semalam ada lak kuih siput. 
Hureey!!
Dah lama sangat nak makan menda ni. 


Aku nak mintak maaf sangat kat Lulu since dia dah bagi aku award. Aku tak berkesempatan nak membuatnya. Hari ni, aku maybe nak letak beberapa entry baru but memula skali aku buat award Lulu dulu. Ngeee~





Lulu-pages di mata Makbed.
  • tenang sebab kaler dia biru
  • banyak menjimatkan duit beli surat khabar
  • banyak gambo seksi-seksa
  • peramah sebab suka bagi komen kat blog Makbed


Nama blog Makbed ialah BLOGGY IN MY HEART. Blogging ni  tetap di hati aku meskipun aku busy camne pun. KAlau buleh, semua menda nak citer dalam blog dan share ngan suma orang. Kisah-kisah ni Makbed paparkan agar readers suma boleh hayati dan imagine Makbed ni camana, dan mengingati Makbed seadanya di hati korang.  
Patutnya tulis tajuk dia cam ni kan "MAKBED in my heart..." 
HAHAHHAHA


Nama URL Makbed ialah http://BLEKROS.blogspot.com. Sebelum ni Makbed guna SIMAWARHITAM.blogspot,com tapi aku tukar sebab aku ada stalker baek punyo dok sibuk-sibuk antar message bebukan since aku dah rejek dia dari frenlist fesbuk aku.
Dia cakap aku sombong, bodoh sebab wat blog citer pasal ntah pape ntah. Pastu kutuk-kutuk nama blog aku yang ala-ala gothic gitu. Ngeee~ Aku pun tuko nama blog , masih kekalkan imej black-black tapi tukar ejaan sikit kasi nampak cam aku ni manusia bodoh tak reti mengeja ataupun suka wat typo error. 
HEEHE...  I love acting stupid. 


Method penulisan dalam BLEKROS ni lebih menjurus ke arah personal life aku dan koleksi-koleksi kisah, artikel atau berita menarik yang Makbed kongsi beserta komen peribadi berkenaan sesusatu artikel yang dipaparkan. Well.. kalau baca surat khabar, korang just boleh membazir air liur komplen-komplen atau bagi pendapat tentang berita tu. Tapi MAkbed la suka paste kan berita tu, then letakkan skali onion opinion aku kat bawah. Best gak leh share cam tu. 

Apa perasaan aku bila tengok blog orang len cantik tapi blog sendiri rasa cam tah pape? HAaa... Aku rasa blog aku tak cantik pun. Yang penting isi-isinya mantap. TAPI, blog tu mestilah yang menenangkan mata aku sekaligus memberi aku idea untuk menulis dan merepek-repek. Tak perlu banyak-banyak sangat bling-bling nanti pening lak orang lain nak baca. Anyway, Makbed suka kaler hijau. Lepas beberapa kali tukar template, MAkbed dah jumpa kaler yng Makbed suka. *pembawakan budak agaknya. 


Bila BLEKROS diwujudkan? BLEKROS diwujudkan dengan nama SIMAWARHITAM pada awal nya pada June 2008, 2 bulan sebelum Makbed berumahtangga. Nama ditukar menjadi BLEKROS pada awal tahun 2010. *dah lupa lak bila.


Follower BLEKROS pertama ialah Puan Semut Merah. Ngehehheee...

Saya nak tag 5 orang? Wahh.. sungguh tamaknya Lulu ni.


Saya tag rakan-rakan saya iaitu...





dan korang juga dikehendaki menulis berkenaan perkara di bawah

1. BLEKROS.blogspot.com di mata kalian..(belum tengok sila blogwalking..)

2. nama blog anda dan kenapa letak nama tu?

3. nama URL blog dan dari mana datangnya idea tu..

4. apakah method dalam penulisan blog anda..

5. apa perasaan anda bila tengok blog orang cantik dan kreatif sedangkan blog anda  tidak (kdg-kdg tu blog sendiri cantik, tapi rendah diri..)

6. bila blog anda diwujudkan?

7. siapa orang pertama yang tahu, dan menjadi follower blog anda

8. sila tag 5 orang untuk award ni dan forward sekali syarat diatas..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram