Followers

12 Oct 2010

BamBam Bee ku Cayang...

Kesian BamBam Bee saya.

Dah lobos wehh!! Uwwaa... lobos la juge kocek laki haku. 



Cita-cita terulung Makbed untuk BamBam Bee ialah nak taruk adjustable absorber. Jalan nk gi opis tu penuh dengan noda, onak dan duri.. Sangat tak bagos untuk kereta aku.  Barai isi perut dia kang. Sedih tau bile dengar bunyi bawah kereta tu kena sagat, Ngilu hatiku bagai ditusuk sembilu!
Memang la mahal itu stuff tapi sayangkan kereta, belanja-belanjakan. Ye dak? 
Jangan tiru perumpaan ini.  
Terima kasih kat my FIL yang sudi menyerahkan kereta 'sport' beliau kepada anaknya. Nostalgia nih.
Kalau tak, sampai 9 bulan aku ngandung pun still jadi minah rempit KL kot!
Ko ingat ni Lumut ke bleh bawak moto time perut memboyot?



 Rupa dah ganas dah. Biarpun orang kate dia buruk, selalu wat hal... tapi kami anak beranak tetap sayang sama dia. Dinamakannya BamBam Bee kerana pemiliknya tembam. Konon nak jadi Bumble Bee asalnya. Heee... Hmm.. Kalau Inche Kitchi nak beli kereta baru, belilah. 
Tapi aku tetap nak BamBam Bee. Biarlah buruk sekali pong, Makbed tak kishaaahhh. 
Tapi, Inche Kitchi pun tak minat ngan kereta baru. Asyik bukak mudah.com je. 
Ehemm.. cari Celica ke???



Yang ni la bocor paling maveles skali! Nak wat camno, keta ngengada lowered nak mampos tapi bawaknya takde skill. Jenuh kitorang maintain berat badan untuk naik Bambam Bee tau. Kalau sesapa nampak kereta itu bergerak dai parkir opis tapi bukan aku drebarnya, just to inform yang Cik Sani yang bawak BamBam Bee gi jumpa doktot tadi. Tukang bawak pun sama 'cute' ngan tuan punya keta. HAHAHAHAH... Apsal orang kecik-kecik selalu dapat bawak kereta beso ek? Nampak kepala je. Tengkuk tak nampak. Jangan tanya ngape safety boot Sani masuk mulut haku besok. Ngeee~




Nampaknya dia menjalankan tugasanya dengan cemerlang. Siap tolong amikkan gambo kawasan-kawasan yang didapati telah bocor. Aku nak kena bagi laporan kat Inche Kitchi pastu sebab skang ni tgh cari bengkel mana yg buleh buat menda ni semurah yang mungkin. Dekat Manjung blom jumpa lagi rasanya.



Dipendekkan citer, tak payah tukar satu set. Just tukar mana yang bocor je. Tapi, kalau nak tukar semua LAGI BAGUS. Kalau tukar yang mana bocor je pun dah 4 rat., tuko suma mau tak dekat-dekat 8 latut?? 



Atoyaiii..... Tampal plaster hello kitty je lah!


Thanks a lot Cik Sani. Nyusahkan ko jek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram