Followers

21 Oct 2010

Adoiyai Baked Beans

Baru ada niat nak menderma darah ari tu. Tak caya cuba klik sini [Starve a Vampire, DONATE BLOOD] . Makbed hanya mampu merancang. Allah lebih tahu apa yang terbaik buat Makbed.


I noticed that I craved for baked beans for quite a while. Asyik suruh Inche Kitchi singgah kedai beli baked beans. Pastu, I saw BEN ASHAARI's entry about eating baked beans with egg as one of the ways to lose some kilos and have a flat belly. HEhee...  Terus berkobar nak makan baked beans.

Aku dah makan dah semalam. Hee.. since aku makan bukan untuk kurus apatah lagi untuk mendapat flat i belly, aku masak cara lain la. Memula, aku masukkan sikit planta ke dalam kuali kecik, then tumiskan sekeping bawang. Bawangkan leh kopek-kopek isinya kan? Takyah boh sebiji bawang..amik sekeping je dari isinya (panggil isi ke ha?) . Agak-agak dah layu , baru aku masukkan kacang panggang tu. Biarkan sekejap then tutup api.

 Pastu, aku buat telur hancur lak. Dalam telur tu, aku masukkan lada hitam dan garam sikit. Kacau-kacau sampai kembang. Then goreng. PAstu, aku makan la ngan roti. Kalau Inche Kitchi pulak, dia suka tambah sos cili. Haa... setin kecik tu boleh makan banyak kali as aku masak semua tanpa simpan-simpan lagi. Jadi , semalam Makbed makan roti je cam tu. Taknak makan nasik, takleh masuk sebab teruk sangat loyanya.

 Skang Makbed mengamalkan minum madu lebah asli. Abah selalu bekalkan setiap kali datang ke umah aku. Boleh kurangkan semput dan tangan ketar-ketar ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram