Followers

18 Jul 2010

Sabtuday Datang Lagi

Hi peeps,

 Those who always come and leave their 'finger prints' in my bloggy, thank you so much. So good to know that somebody actually read my endless nags. Mesti ada orang yang keliru ngan identiti blog aku ni. Sekejap cakap omputih, sekejap cakap bahasa melayu. HAHAH... Don't give a damn at all. It's my originality and honesty in here that counts. Kan?MySpace

 Inche Kithci pernah berkata kepada Auni pada suatu hari ketika itu Auni sangat nakal dan tidak jemu-jemu mengganggu Ibu menonton telibisyen - "Auni, jangan kacau Ibu. Kalau Ibu marah, dia speaking. Kang kamu tak paham..."

 Aku terus sengih. Tak pasti la tu perli ke hape, tapi memang sejak azali lagi aku kalau rasa cam nak memaki hamun atau menghamburkan kata-kata sinis, aku lebih suka memilih untuk bercakap bahasa yang lain dari bahasa melayu. Dah aku cuma reti English je, so aku carutkan jelah dalam bahasa tu. Sebab pertama - kalau cakap bahasa selain dari melayu ni , takde kedengaran kurang ajar sangat. Sebab kedua - Kalau cakap omputih, tak ramai yang paham pun sebab Makbed bukannya pandai cakap omputihMySpace

 I did some enhancement here. Jeles tengok blog orang lain yang ceria. Jeles ke arah kebaikan tak pe , ye dak? Thanks to Budak Nakal kerana blognya banyak membantu aku. Sapa-sapa yang baru nak belajar buat blog, atau nak buat few enhancement cam aku, boleh la gi blog beliau.Arahan-arahannya sangat simple dan mudah difahami. Dan kalau ada apa-apa problem, boleh terus tinggalkan pesanan ringkas kat ruangan komen beliau. Tapi, setakat sekarang, aku takde masalah lagi.

Sabtu yang tenang, likewise. No phone calls, no disturbances, no headache. I began my morning with 10 minutes warming-up and 15 minutes jogging around the house later then. I jogged alone at 6.15am,MySpace wearing the VOLTURI COVEN hoodie and a reminder dalam kepala otak aku that since my body has grown spectacularly big since my marriage (due to my post pregnancy weight as well), I really need to work extra hard to make myself FEEL better. Skang ni, betis asyik sakit je sebab berat kot. Ngeh ngeh ngeh....  Dah lama tak berpeluh la. Asyik kerja je.

 Nasib baik ada hoodie. Nasib baik gelap... Tak da orang... Me and the world. Sejuk, nyaman, tenang... Bau nya mmmmmm..... BAU PAGI-PAGI. Tau bau pagi camne tak? Sapa yang tak bangun pagi sure tatau. *ceh aku pun baru je kot bangun subuh-subuh masa hari minggu. dah kereks...

Dalam jam 10am, kami 3 beranak gi NANA Tanjung. Capati sardin, as usual. Then, aku ziarah Nasirmaju sekejap kendian gi Giant untuk beli pampers Auni.

Sedang cuba melepaskan diri. Tak reti dok diam-diam.


Ni bukan Ibu ajar. Taktau camana buleh pandai. Hmm...
Ayah Auni sedang berkira-kira mahu menghantar Ibu Auni ke spa. *rekaan semata-mata
Pastu balik tengahari masak pulak. Lepas masak, sure nak kena makan. Kalau tak makan, sapa pulak nak makan? Hmm.. camne nak diet tak yah makan nasik ni? Nampaknya kena diet masa weekdays je la. Tapi, tetiap hari Rabu ada puding jagung. Aiyakkk!!!~

 Salah satu cara senang nak maintain berat badan, jangan makan benda manis. Bukan buleh maintain je, boleh kurangkan berat kalau orang tu memang tengah berniat nak kuruskan badan. Hah, padan le dengan harga gula yang telah meningkat naik dengan jayanya sekarang ni. Kebanyakkan orang yang aku kenal, bising-bisingMySpace sebab gula naik. Tapi, aku lak rasa macam biasa ja. Sebab? Aku bukan buat kuih pun kat rumah. *Tak pandai pun. Aku boleh buat cekodok aje pun. Tak de lah pakai banyak gula. Plus, Inche Kitchi pun tak begitu pemakan sangat *tak macam bini dia yang pantang nampak. Kuih raya? Hmmm... tak reti buat juga.MySpace Bila nak pandai ni? Tunggu dah beli oven nanti la. Untuk tahun ni, samada aku rembat kuih raya Mak atau pun beli kat kedai aje.

Kalau minum pun, jarang. Maksud aku, jarang bancuh air kat umah. Bancuh seminggu sekali je pun. Air teh 'o' ke neskepe 'o' ke... Tapi, ada la aku simpan stok guka sebab sekali beli kena beli 2 kilo punya peket. 2 kilo tu sama dengan sebulan setengah kot baru habih. NGaaaa....~

Pasni, Gula pun leh jadi makanan eksotik, setanding rempah-rempah yang diimport dari tanah Arab. Sama mahal macam vanilla. Atau, sama mahal macam ROKOK.

Sebelum aku tido, aku nak ucapkan "Selamat Tak Makan Gula" kepada semua rakyah Malaysia.
 Blogger Templates
Blogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram