Followers

13 Jul 2010

Bila Anak dirasuk Iblis....

Bayangkan . . .

Sewaktu kecil dia ditatang bagaikan minyak yang penuh. Lahirnya di dunia disambut rdengan penuh syukur. Siap ada kenduri kendara, tahlil hinggakan majlis khatan untuk dia pun dibuat. Anak lelaki la katakan. Penyambung warisan keluarga. Masa masuk jawi (orang kampung aku panggil masuk jawi, tapi maknanya ialah BERKHATAN), ibu atau ayah jaga elok-elok. Takut bentan. Tunggu si anak ni siang malam, sesekali ibu selak kain pelekat yang digantung tu, risau. Sesekali ayah tanya " sakit tak?"

 Ibu sediakan tempurung kelapa untuk dibawa mandi. Tujuan tempurung tu ialah untuk tutup "si burung punai". Elakkannya dari terkena air, nanti luka lambat baik. Sesekali si anak merintih "aduh mak, pedih nye... Bila nak baik ni?" Kesian anak. Jalan terkengkang-kengkang.

 Ibu dan Ayah pujuk. Ibu kata ," Nak jadi anak jantan, kenalah masuk jawi. Baru boleh jadi dewasa, macam Ayah."

Si anak angguk-angguk. Ntah paham ke tidak.

 Bila dah besar, umur masuk 16 tahun. Tubuh dah besar dari si ibu. Tenaga dah banyak. Dah mula bermimpi basah. Baru beberapa jilid mimpi basah je pun, dah naik antu. Nak berlagak macam terer. Itulah dia anak-anak muda zaman sekarang. Makin banyak kempen bertemakan kasih sayang, makin banyak lak kes rogol. Pelik ke tak pelik? Apa agak-agaknya budak-budak zaman sekarang ni diberi makan? Apakah makanan mereka tak sama macam aku? Ceh.. aku ni bukannya baik sangat, tapi ...... Kalu korang lah kan....

 Tergamak tak korang nak londeh seluar depan mak korang, rogol awek korang dalam rumah mak korang dan masa korang dok merogol orang tu dengan jayanya, mak korang dok melalak-lalak panggil korang, ketuk-ketuk pintu dan KORANG BOLEH DENGAR SUARA MAK KORANG merayu-rayu suruh berenti, tapi korang tak berenti?

 Nak tau lebih lanjut, sila klik GERAM


Bukan sekali ye korang-korang suma.... tetapi 4 kali.Tahniah kepada budak tersebut kerana beliau berjaya membuktikan kat ibu dia yang "burung punai" beliau sangatlah power sehingga buleh menyebabkan anak orang pregnant.

 Yang mak dia pun satu, dah nampak depan mata anak dia merogol orang, ngape la tak buat repot? Budak pompuan tu pun sama mangkuk jugak. AWAT YANG tAK BUAT REPOT PoLIS??? Boleh caya ke budak 16 tahun punya janji nak kahwin ? Nak bagi ko makan apa?

I bet if the mother has special power , like Alice .. the premonition thingy... hurmm... MAybe dia soh tok kadi tu potong suma kot? 
Secara personal, penulis berasa sangat sedih dengan generasi muda la ni. Huih... depa ni baya-baya adik aku je. Susah sangat ke nak behave? Kenapa jadi camni? Takkan nak salah parents saje. Takkan nak salahkan pendidikan di sekolah? Aku rasa kat sekolah tu macam-macam pendidikan dah ada. Maybe sebab terlampau banyak sangat kot pendidikan, bebudak jadi stress pastu buat menda tak ketahuan camni.



p/s : ingatkah di masa kita kecil, balik sekulah je terus bersiap sedia tengok citer gaban. bebudak skang ada?





Blogger TemplatesBlogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram