Followers

23 Oct 2009

Auni dah 2 bulan...


Time goes fast... Auni is 2 months already. Everything happens like a blink of eyes. Senyuman dia begitu comel dan menenangkan sesiapa yg memandang. Life tak meriah kalu tak dengar dia 'membebel'. Tangisan Auni dah makin kuat. She has few crying tones, I've noticed. So many things I've learned in this 2 months and yet, there are more to come.

Auni masa berusia 2 hari. Mata hitam dia besar. Mata putih sikit je. Masa ni dia ada kuning.

Mata Auni dah bersinar-sinar. Pantang nampak Ibu & Ayah senyum, dia pun nak senyum sama. Tembam kann....?

2 bulan dah... Eii.. Aku rasa mcm baru sgt. Aku masih ingat lagi camana rasa tendangan Auni dalam perut aku. Aku ingat lagi camana susahnya aku nak berjalan sekitar 3 minggu nk bersalin tu. Tu pon sempat lagi aku meronda-ronda, gi shopping kat Giant walaupun jalan dah kengkang dah. HAHAH...

Tak sangka aku berjaya melalui prose bersalin dengan jayanya. Terer jugak aku ni! :-)

Skang, aku boleh peluk anak aku, cium bau dia yg wangi, pandang wajah dia bila dia tidur, lihat dia senyum dan pujuk dia bila dia nangih. Tu pun ada jugak la time tak best bila aku kena bangun memalam nak bagi dia susu dan tukar pampers dia. Tapi, dah namanya anak manusia mestilah berak kencing ye dak? Kang kalo tak berak ngan kenciing aku gak yg susah hati.

Auni masih nak tidur atas badan. Lagi nyenyak dia tido tak bangun2 kalu dia tido atas badan aku. Paham2 jelah Ibu dia punya body yg macam tilam nih. Baek dia punya parking kepala dia kat dada. Sedap tido sampai meleleh air liur. Camana lah Ibu tak terjebak sekali?

Wajahnya yg setenang air (kalao ada lagi la yg lebih tenang...) melegakan sesiapa yg melihat. Adakala, terbit rasa insaf bahawa kita yg terasa hebat skang ni dulu-dulu pun fragile dan helpless macam ni jugak.


Tiada yg lebih best melainkan segalanya pasal Ibu. Walau ketiak Ibu busuk, walau Ibu tak mandi 3 hari, walau gigi Ibu tak bergosok, Ibu tetap perfect untuk saya...! Oh, Ibu.. Kau lah tilam VONO ku. AHAKS!!~


This will be the last article written in Lumut. Tomorrow we will head back to KL. My cuti2 Malaysia ends this Sunday and MOnday I will start working.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram