Followers

24 Sep 2009

Oni-Chan yg lorat



My family (except Angah) was here last night. Tapi dah balik dah pagi tadi. Abah ke Kuantan pada hari raya kedua sbb nak survey rumah sewa di sana.

Oh, have I told you that Abah has been transfered to Kuantan by this October?

Pasni, aku dah tak de balik Sik lagi. Dah takde dah ulang balik umah berek. However, Angah still stay sana sbb dia mengajar. Dia dah beli rumah kat sana (with Abah's help lahh..) sebaik saja Abah dpt tau dia ditukarkan. Rumah tu akan jadi tempat Alang dan Linda menyinggah bila depa cuti. Alang sambung blajo di UNITAR Alor Setar dan Linda pis undergoing 6 months training on Tailoring sponsored by KEDA.

As for Kimi, dia kekal la di Grik tu sampai habih SPM. Mak plak kena minta posting kat Kuantan la. Jadi yg dok Kuantan cuma Mak, Abah dan Adik aje. Yg lelain, diorang bleh singgah mana diorang nak : SIK - LUMUT - KL - KUANTAN.

Sekarang nih aku baru je lepas tidokan Oni-chan. Dia ni payah nak tido. Kalau letak dia atas tempat dia , tak denye dia nak tido. Kalu nak kasi dia tido dengan senang, she needs to be put on your chest. Cara tu je yg paling mujarab utk dia tido. Tapi, most of the time dia tido ikut suka hati dia je. Kengkadang mendongak pun boleh. Nyenyak lak tido camtu!

camni ye cara tidokan Oni-Chan...

But, bila letak dia atas tilam sebaik saje dia tido, mula le dia menguit. Kejap kejap keluar bunyi pelik2. Bunyi brek la, bunyi transformer la (aku reka je bunyi tu) tapi Auni suka buat bunyi pelik2 sbb nak tarik perhatian Mak Ayah dia.

dekat di hati...


Daripada aoa yg aku baca, baby mmg suka tido meniarap. Tapi, aku risau gak sbb dia kecik lagi. Bila dia meniarap cam ni , dia tido nyenyak sangat. KAlau ditidokan melentang, dia slalu terkejut. NAk bedungkan, dia tak suka. Lagi lambat dia tido.

Walaubagaimanapun, bila Oni-Chan meragam, Ayah dia pandai la dodoikan. Tido gaya macam ni di'jaya'kan oleh Ayah nya la... Kalau aku, mmg tak tak reti nak wat. Huuhhuuhuu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram