Followers

22 Sep 2009

Chronicles of Pantang - Emo tak pepasei. wakakak...


9/4/2009, 10:56 PM - Internet masih takleh pakai lagi. Stressnya…… Hari ni Auni dah berusia 14 hari. Auni dah tak macam masa memula lahir dulu. Masa memula lahir dia asik tido je. Sekarang, dia tido siang, malam dia asyik bangun. Dan sekarang, dia dah kurang berak. Sehari 2 kali je. Tapi, sekali berak tu selambak la plak.

Esok 15 Ramadan. Malam ni pun malam cerah. Bulan dah penuh. Esok musti langit malam lebih cerah. Langit Ramadhan. 15 Ramadhan means Auni pun sudah 15 hari. Auni pandai buat mimik muka. Muka dia sgt sweet even when she sleeps. She always look smiling. Muka teran berak pun cute jugak. One thing about her, bila dia meneran, tak kisah le teran pape pun, muka dia mmg cepat merah padam. Dia dah tak suka dibedung lagi. Tokwan dia bedung ketat, dia akan berusaha mencari jalan untuk membebaskan tangannya. And she tried very hard!

I bet Auni rindu Ayah dia. Dia asik nangih je nih. Riso lak aku. I have to keep on eye dia pnye pusat lak. Nampak cam ada bleeding. Hmm…

Susahnya….. Entah camana la life aku bila aku dan Auni berseorangan di KL. Sad to say, I am considering to quit my job in KL, and work in Lumut- kalau Malakoff taknak tukarkan aku ke Lumut. Nak wat camana? Auni needs her Ayah. I need my husband too. I am not strong enough to handle things on my own, especially Auni. Kalau aku sengsorang, boleh. But, this is involving raising a human being. I have to choose. Auni or my job? Aku takleh biar Auni camni…. Kesian dia. Kesian aku. Though I lke the idea about being a strong mom, but, this time I have to admit - I have weakness. I cant be forever strong and independent. I have to admit, I need my husband somehow.

God, help us.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram