Followers

22 Sep 2009

Auni dan angin bush-bush.... Tet!

9/15/2009, 2:16 AM - It is in the middle of night now and I suddenly have trouble sleeping. I think I had a bad dream just now but I couldn't remember what it was about. Let's not talk about the dream. I had something bigger in my head now.

It is Baby Auni. Dia kerap muntah lepas minum susu. Sebelum ni ada gak muntah2 tapi sejak 3 hari ni, makin kerap dan banyaklah muntahnye. Everytime dia menyusu, dia sengaja biarkan susu meleleh bebanyak dari mulutnye. Tingkahnya semacam dia tak suka susu tu, and mcm terpaksa minum. Susu badan aku dah makin sikit and Auni bebal setiap kali cuba menyusu badan. Auni meragam especially bila malam and perut dia selalu ada bunyi2 mcm masuk angin. Maybe perut dia masuk angin tu yg dia meragam dan muntah susu.

Nak kata Auni sakit, setiap kali muntah dia tak nangih. Lepas muntah je dia mcm lega sangat. Elok je dia tido lepas muntah tu. Dia menangis bila lapar. And I wonder kenapa dia tak mau tido atas tilam - asyik nak beriba je. Dia terus tido bila dipeluk dan didodoi. Abah dah nak buatkan endoi utk dia. Hmmm…. Jenuh le nak riba berendoi bagai nak oiii…..

Kepalanya dah dicukur habis. Dah botak! Dia sgt comel dgn kepalanya yg bulat tu. Alhamdulillah…. Anak aku comel dan putih kulitnya.

Mengenangkan Auni, dan ragamnya, aku jadi risau. Macam mana la aku nak teruskan life dgn dia sengsorang tanpa Cayang di sisi? Kalau Auni meragam, muntah2, demam ke… bolehke aku handle sendiri? Skang, masa pantang aku dok ngan Mak. Kalau Cyg takde, Mak ada tolong jaga Auni. Skang ni, Cyg dah balik habihkan cuti sampai raya nanti. Dia pun dah tau Auni punye meragam tu camne. Skang dia ada aku lega sikit. Boleh aku berehat sekejap. Amik masa untuk tido tanpa gangguan biarpun Cuma for couple of hours. Jadilah…. Tu le pentingnya suami bersama-sama menjaga baby.

Maybe kerisauan aku ni membuatkan aku mimpi bukan2 kot? Tgk, skang aku dah takleh tido. Tadi, 2 kali Auni muntah. Berturut2. Hari ni aku tukar susu dia. Sebab aku tgk dia cam tak suka susu Lactogen. So aku tukar le pakai Dumex. Dah dia muntah2 jugak, lagi kerap plak tu, Abah soh pakai susu lama dia. Hemm… jam 1 pagi tadi, Auni nyusu. Muntah jugak. Tapi sikit je. Muntah masa aku sendawakan dia. Mmg le time burping baby may muntah , tapi tak de la sampai muntah belambak2 camtu.. Aduhai, risaunya akuuuuuu……………………. Kesian anak aku.

Doa tak putus2 aku panjatkan kepada Allah agar dipermudahkan segalanya untuk aku dan keluargaku. Kupohon agar Dia tunjukkan aku jalan dan murahkan rezeki aku. Sesungguhnya aku terima hakikat di mana tempat aku ditakdirkan mencari rezeki. Atau maybe aku ditakdirkan tidak perlu mencari rezeki dan berbakti sbg isteri sebagai mana selayaknya. Haih… aku masih takleh solat. Kalau aku boleh, aku dah buat istikharah dah. Aku dah buat solat hajat. Hati aku kadang2 kuat, dan most of the time tak kuat!! Hep Hep Hep!

Angah dah jualkan henponnya tuh dgn harga $600. Aku bagi kat Cyg henpon tuh. Kebetulan henpon dia dah jahanamun daa. Aisey… tak sanggup la aku nk pakai henpon expressmusic 5800 yg canggih sedangkan henpon lama aku tu elok gi (walaupun ada time bengongnya dtg) dan henpon Cyg pulak yg jahanam. So, bagi jelah dia pakai. Mmg aku niat nk bagi dia pon, tapi sbb tamak haloba dan dengki nauzubillah, aku cam kedekut lak nak bagi. Haahahaha.. Amek ko. Bila aku dah bagi dia henpon tu, lega plak hati aku ni tgk dia. Yelah.. Henpon lama dia tu mmg dah bertahun2 dia pakai tak tuko2. Laki aku ni jenis cermat orgnya (kalau bab harta la… bab duit aku rasa tak cermat kot) Tak ralat le bagi henpon tuh kat dia pon. Boleh le dia guna camera henpon tu wat tangkap gambo pokok2 kat kem! Kuang Kuang Kuangg……….


Ala…….lagipun henpon tu bukan idaman aku. So, aku tak kesah. Aku tetap nak Sony Ericsson yg baru tu. W995 kot. Haha.. Aku kan pencinta SE. Ceceng ceceng….!~ (Iklan Tune Talk)

Hoh… aku dgr laki aku berdengkur. Punye la kuat sampai ke luar nih bleh dgr. Tadi, tetiba je dia meracau ape ntah dlm tido. Bunyi mcm mengagah je. Maybe dia mimpi agah Auni kot. KEHEKEHEEEKEEHhh…. Sekejap jek Kalu lama aku dh rakam dah tadi. Hah, laki aku kalo letih musti tido bercakap. Letih sgt le tu, mengasuh Auni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram