Followers

1 Aug 2009

HEPI BESDAY ANGAH AND ADIK

Happy Birthday utk kedua-dua adinda ku di kampung - ANGAH dan ADIK FIZUL. Cayalah, pepagi lagi Adik dah call to remind.

"Kak Liza beli apa kat Adik?"

Chaishh... Sori la Dik. Time kamu tipon akak baru je bukak mata. Maklumlah, kakak kamu ni takleh tido malam.

Hm... tak tau le nak bagi apa kat dia. Ada idea x? Umor dia 9 tahun. Apa nak beli untuk budak 9 tahun?

gambo lama nih. masa aku balik kampung, aku ajak adik2 aku makan koteaw goreng kat pekan Sik. Haha... 6 org cukup! From left , Linda, Kimi Angah, Alang and Adik. Oh, masa ni Adk baru masuk jawi. Dah kering dah luka dia. Tapi, masa aku balik baru dia mau pakai seluar. Jenuh pujuk....

Untuk Angah... Hmm. Aku pun tatau. Actually, aku tak wish dia pun. Sengaja nak wat camtuh. Nak bagi hadiah apa pun aku tatau juge. Aku ni kalu bab2 bagi hadiah ni, aku 'kerrrass' sket. Sgt tak kreatif. Sbb tu masa besday aku, aku sikit pun tak port kalo org tak selebret besday atau bagi hadiah kat aku. Aku slalu je bagi hadiah kat diri sniri. Tak yah tunggu besday aku sampai pun, aku beli hadiah.

Bukan kedekut.... cuma tak kreatif je.

Contoh.... aku bagi hadiah kat Kak Nor dengan slambernye aku bubuh hadiah tu dalam paper bag. Mana de balut2 hadiah dah. Walaupun aku rasa hadiah kena balut pakai wrapper yg cantik2, tapi.... aku tak sempat nak buat suma tuh. Apa yg penting, mission accomplish. Dan aku lebey suke bagi hadiah yg org tu nak sgt pakai. Dia leh guna.

Aku bagi kat Kak Nor ponco tu, sebenarnya sebab aku dah tatau nak bagi hadiah apa dah. Aku ada terdengar dia ckp, yg dia suka ponco tapi dia terlupa nak beli masa kat Bandung. Kebetulan, aku lak ada ekstra ponco dalam koleksi. Of course, personal collections are precious. Tapi, kalau nak pakai pun, bleh pakai selai je dalam satu masa. Banyak2 sgt pun, nak wat pe. (DAH NAMA KOLEKSI, MUSTI LA KENA BANYAK, yedak?)

Fungsi hadiah tu sendiri, adalah untuk menggembirakan orang yg menerima. Dan bila aku bagi, aku ikhlas. Maybe dah sifat aku, suka tgk org hepi. Org yg paling pelik bagi aku ialah kak nor - sbb rupa dia nampak mcm hepi, tapi sebenarnya dia tak de la hepi mana pun. Aku kenal dia memula pun sbg rakan sekerja yg nampak hepi tapi tak hepi. Jadi, walaupun aku tak kenal dia sapa luar dan dalam, aku nak kasi dia hepi dan tak rasa keseorangan, tak pepasai je aku bagi dia CD Twilight. Kan aku kata, takyah tunggu besday org pun kalo nak bagi hadiah. Kalu rasa nak bagi, bagi jelah.

Pompuan ni senang nak kasi hadiah. Lelaki nih payah sikit. Haihh... aku lagi lembab kalo nak bagi hadiah kat lelaki. Lelaki yg paling kerap mencetuskan pening bila nak bagi hadiah, ABAH aku. ahahahaha..... Bila besday Abah je, satu family buat meeting nak bagi hadiah apa. Kronik! Kalu Mak aku, bagi hadiah kat dia sangat simple. Beg tangan je sudah. Kalau adik2 yg lain, aku suka tanye diorang nak apa. Then, pastu terus belikan. Takyah balut2 dah aih.

Apa nak bagii kat budak lelaki darjah 3.. dan apa nak bagi kat Angah : male: 25 year-old - teacher.



KAK NOR: ponco tu sgt berguna bila nak breast feeding. Sekian, timasey!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram