Followers

9 Jul 2009

32 weeks...

Hari ni aku cuti sakit lagi. I had a mild athma attack. It was expected eventually since my fever and flu wasn't cured. Camana nak baik kalu tak makan ubat ye dak?

Taking medication is the last thing I would do during time like this. I'm scared I'll hurt baby Auni. Nak ambil Paracetamol pun tak mau though doc dah banyak kali cakap it's ok to take when you need.

And last, after answerin's phone call, my tummy suddenly hardening. My eyes turned redish, swelled and watery. My head burned and I felt some contractions down there though it was non-rythamic and unpredictable. Aku panik!

I grabbed my car key and rush to the clinik , yg slalu aku pergi la. Suara pun dah tak da. Nak batuk ngan bersin pun dah tak larat. Asik kencing ja. I haven't slept for 2 days due to nasal and throat soreness. Lagi plak, masa skang ni posisi apa je yg selesa utk aku tido. Kenkadang aku tido bersandar aje. Baru nak lelap, dah terjaga sbb nak kencing.

Doc knew I was restless and worry. He asked me to calm down take medication as prescribed. Uphadyl, piriton and paracetamol. Ada la lozenges perasa oren, utk tekak aku yg gatal2. Badan aku dah berpeluh2 walaupun dlm klnik tu sejuk giloh. Haiih....

Aku balik....
mata dah ngantuk. Auni dah tak sepak2 lagi. Aku rasa dia pun stone sama cam aku gak. Kesian dia. Anyway, aku bangun jam 6 pagi, tido tanpa terjaga. Akhirnya aku dpt tido juga....

I reached 8 months now. sebulan je lagi.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram