Followers

30 Jan 2009

Week 8-9 Journal.

I have to admit, that 'making' a baby is not easy. My nausea is still ongoing, this head ache is so arghhh. Kalaulah ada tilam kat opis ni, dah lama aku golek. This chilling temperature in my office gets me uncorfortable and my head spins. Semuanya serba tak kena beb!

Then, I try to distract myself by reading some articles about pregnancy. Probably i could write something here, instead of writing some unneccessary stuffs yang adakalanya membosankan pembaca.

In 8-9 weeks of pregnancy, the mother will start to experience blocked nose, or sometimes nose bleeds. Yup, to my experience so far, sekarang ni tengah-tengah tido, hidung tersumbat. Gunalah pelekat hidung Eizlan Yusof tu. Tapi, belum pernah hidung berdarah lagi. Hormon changes termendously, I also experieced some fatigue feeling and difficulties to sleep at night - sebab asyik nak terkencing je. At this point, kalau aku bangun tidur terus berdiri, aku akan dengan 'berhemahnya' akan tumbang ke katil semula dan bangun 5 minit kemudian.

Poor me, I have to face this myself. Therefore, I must be prepared. By reading plenty information about pregnancy, I would be ready. Kalau aku rasa pening2 lalat ala-ala nak pitam, aku memang tak keluar rumah, apatah lagi berani start moto pergi kerja. So far so good. I know how far my body can go. and I will not force myself to go over my own limitation. Sapa nak jaga diri aku, if not myself???

My clothes? Hmm.. masih boleh pakai. Anyway, aku dah beli dua pasang maternity pants, satu kaler hitam dan satu brown. Kebetulan, masa aku beli, tengah sale. Tak sampai RM50 pun. Baju, semua boleh pakai lagi. Yang sendat-sendat sejak azali tu, memang aku simpan dalam kotak (untuk kegunaan di masa depan!) Aku banyak pakaian ala Punjabi, jadi tak ada masalah dengan perut aku yang nak besar. Cuma, seluar sahaja yang sudah mula 'mengecik' especially di bahagian paha. FYI, keturunan aku ni memang jenis besar2 dan lebar di bahagian bawah. I knew that, and I have prepared myself towards it - chewah.

One visible change during pregnancy especially when it reaches this point is THE BRA. Don't be suprise (jangan buat2 suprise plak untuk yang lelaki) if you can go up to a cup size or two. Rising of hormones cause breast growth and other tissue changes, all of ot are for lactation. As for myself, my breast becomes sensetive (teramat), bengkak sikit and guess what - jangan ada 'sesapa' la try sentuh-sentuh sebab sakitya amatlah sukar dihuraikan. At first, I was quite worry when I pressed them, it felt strangely hard. Ye lah, bengkak kan. Aku takut juga kot-kot kena breast cancer ke apa. Tapi, alhamdulillah... Tak da apa pun. Just allow a space for yourself to find the correct size when 'investing' for a new bra. Dan, kesabaran itu penting ye anak-anak.(macam mak Mohamad Adib.)

Suggestion: Beli sports bra je. Senang dan selesa.

As for daddys.... Please be more understanding and 'courteous'. Ada sesetengah wife tu kan, pantang disentuh sikit, hangin satu badan. Janganlah ambil hati. Mungkin awak tersalah 'touch'. The first 3 months can be tough for her. You don't know what she's been thru. Nampak je muntah-muntah, sesekali mengaduh-aduh...Tapi hakikatnya, sakit yang betul tu tak nampak. (defend nampak aku nih!)

Sex? Kalau pregnancy tak da masalah, boleh je. But, it is not uncommon for most pregnant women not to be interested in sex in the first 3 months of pregnancy. On the other hand, it is not common also for her to become much more interested in having sex once the tiredness and unconfortable feeling become less. Selalunya, dah masuk trimester 2, dia dah ok dah.

Husbands, be the best partner you can be to pamper your partner! Let her rest more, and allow her to relax by taking her to SHOPPING, DINNER, BREAKFAST or STROLLING tepi pantai. She will appreciate it. Tak banyak pun dia nak..... Dia nak dibelai dan diberi perhatian lebih skeeeeetttttt jerr. KANNNN???

13 Things You Should NEVER say to your PREGNANT WIFE>

"I finished the cookies”

“Retaining water? Sure, like the emergency drain retains water….”

“I’m not implying anything, but I don’t think the baby weighs 20kg!”
“Wow, that rose tattoo on your hip now has the size of a palm tree!”


“You know, looking at her, you would never guess that Angelina Jolie had a baby”

“Why don’t we name the baby after my secretary, Mimi.”

“Got milk?”

“Well, couldn’t the doctor induce labor? The 25th is the F1!”

“Gosh, darling, you’re awfully puffy looking today.”

“Zaini at the office, he peed out a kidney stone today, the size of a pea! My, that’s got to hurt a lot!”

“I’m jalous; why can’t men experience the joy of giving birth?”

“Are your ankles supposed to look like that?”

“Get your own ice cream!”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram